«Έχετε έναν σύμμαχο στις Βρυξέλλες»


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020, 11:53

Στη διαβεβαίωση ότι ο δήμος Σερρών έχει στις Βρυξέλλες έναν φίλο και σύμμαχο προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής επισκέφτηκε το δημαρχείο της πόλης στο πλαίσιο περιοδείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Τον κ. Σχοινά υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλειος Κατιρτζόγλου και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Μισιρλής.

«Έχουμε την τύχη να βρίσκεται στη θέση του αντιπρόεδρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ένας πολύτιμος σύμμαχος του δήμου Σερρών», υπογράμμισε ο κ. Χρυσάφης καλωσορίζοντας τον κ. Σχοινά. Ζήτησε δε τη στήριξη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δύο στρατηγικούς στόχους του δήμου Σερρών: την πρόταση που έχει υποβληθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης για την κατασκευή και λειτουργία του Πάρκου Τεχνολογίας, Πολιτισμού και ΑΠΕ «Eden Project Hellas», καθώς και το σχέδιο για τη δημιουργία γραφείου εκπροσώπησης του δήμου Σερρών στις Βρυξέλλες.

«Βρισκόμαστε σε μία περίοδο σχεδιασμού τόσο του νέου ΕΣΠΑ, όσο και του Ταμείου Ανάκαμψης. Τώρα, λοιπόν, είναι μία πολύ κρίσιμη περίοδος για να έχουμε άμεση και έγκυρη ενημέρωση με στόχο την ουσιαστική αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων», υπογράμμισε ο δήμαρχος Σερρών.

Από την πλευρά του ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες σχέσεις που τον συνδέουν με τις Σέρρες και τον δήμαρχο Σερρών. «Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης με επισκέφτηκε στο γραφείο μου στις Βρυξέλλες λίγο πριν ανακοινωθεί ο διορισμός μου και μου έφερε γούρι. Είδα στον Αλέξανδρο Χρυσάφη έναν άνθρωπο με πολύ κέφι για την αυτοδιοίκηση και έναν διαφορετικό λόγο, αυτόν της πράξης. Χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να έχουμε αυτή την επαφή στην έδρα του Δήμου Σερρών», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Βρισκόμαστε αναμφίβολα σε μία δύσκολη στιγμή. Αλλά η δύσκολη στιγμή είναι και μία μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να αλλάξει το αναπτυξιακό της όραμα γιατί ποτέ δεν είχαμε στη διάθεσή μας τους πόρους που θα είναι διαθέσιμοι σε λίγους μήνες από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ. Αυτή τη φορά οι ευρωπαϊκοί πόροι θα πρέπει να πιάσουν τόπο. Πολλές από τις ιδέες που συζητήσαμε είναι απόλυτες ευθυγραμμισμένες με αυτή τη νέα φιλοσοφία. Στις Βρυξέλλες έχετε ένα φίλο και σύμμαχο και Μακεδόνα και εμείς οι Μακεδόνες δεν χρειαζόμαστε πολλές κουβέντες για να συνεννοούμαστε», κατέληξε ο κ. Σχοινάς.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020, 11:53

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει