«Έχουμε πολύ δρόμο για να αντιπροσωπεύει η ομάδα το DNA του συλλόγου»


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019, 19:08

Ο Γιώργος Δώνης σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης του Παναθηναϊκού μίλησε για τη χρονιά που φεύγει, καθώς και αυτήν που έρχεται, για τους στόχους του «τριφυλλιού», τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «έχουμε πολύ δρόμο για να αντιπροσωπεύει η ομάδα το DNA του συλλόγου».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:

Για την γιορτή του «τριφυλλιού»: «Χρόνια πολλά, με υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις, ώστε να βλέπεις τα παιδιά χαρούμενα. Το να προσφέρεις χαρά στα παιδιά, μας κάνει όλους χαρούμενους». 

Για το τι κρατά από το 2019 και τι περιμένει από το 2020: «Σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο, προσπαθούμε να λειτουργήσουμε με μια διαδικασία προόδου. Σίγουρα έχουμε μεγάλο δρόμο ακόμα να διανύσουμε, ώστε να φτάσουμε σε σημείο που η ομάδα να αντιπροσωπεύει το DNA και την ιστορία του συλλόγου, όπως ήταν κατά το παρελθόν. Είναι σημαντικό να βλέπεις τα παιδιά και κάποιους νέους παίκτες να πηγαίνουν σε καλύτερο επίπεδο, να αισθάνονται πιο δυνατοί μέσα στην ομάδα.

Πάντα ο δεύτερος χρόνος για τα παιδιά που πρωτοεμφανίστηκαν είναι πιο δύσκολος, γιατί πέφτει μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες τους, πρέπει να αποδείξουν πράγματα, να δείξουν μεγάλη σταθερότητα. Άλλοι μπορούν να το καταφέρουν και άλλοι όχι. Χρειάζεται από όλους μεγάλη υπομονή. Από το φίλαθλο κοινό. Είναι μια δύσκολη διαδικασία, εγώ θα κρατήσω ότι η ομάδα μπορεί να δώσει μια καλύτερη προοπτική και στο τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν, να έχουμε πάει ένα επίπεδο πιο πάνω από πέρυσι, ώστε η τρίτη χρονιά να είναι η πιο καθοριστική».

Για την ίωση που έχει «χτυπήσει» τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα με ανησυχεί γιατί φανταστείτε πως πέρυσι δεν είχαμε κάνει το εμβόλιο. Φέτος το κάναμε. Όλα τα παιδιά, κοιτάξαμε να τα προστατεύσουμε. Οι Κουρμπέλης και Βαγιαννίδης είναι πιο άσχημα. Οι Δώνης και Κολοβός είναι καλύτερα αλλά θα δούμε τις επόμενες ημέρες. Ελπίζω να μην έχουμε τα περυσινά, γιατί μπαίνουμε σε μια ροή παιχνιδιών με τρία ματς κάθε εβδομάδα και θέλουμε όλοι να είναι καλά στην υγεία τους, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί γίνεται».

Για τις μεταγραφές του Γενάρη: «Είναι μια διαδικασία που τρέχει. Είναι συγκεκριμένοι στόχοι. Το έχουμε συζητήσει κι άλλες φορές. Είναι πάντα ο Ιανουάριος μια δύσκολη μεταγραφική περίοδος και θα είναι σημαντικό, κάποια παιδιά, είτε που θα βρούμε που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους είτε με μορφή δανεισμού, να είναι παίκτες που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, χαρακτηριστικά που θέλουμε στην ομάδα».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019, 19:15

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει