Έχουμε 60 πλοία σε ετοιμότητα


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, 09:47

Συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά η Τουρκία, αυτή τη φορά με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Αμύνης, Χουλουσί Ακάρ ο οποίος έκανε λόγο για 60 πλοία να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος μιλώντας χθες στην στρατιωτική ακαδημία της Άγκυρας είπε μεταξύ άλλων:

«Αυτή τη στιγμή 60 πλοία μας είναι σε κατάσταση ετοιμότητας. Σε επαγρύπνηση. Τα αεροσκάφη μας είναι στους αιθέρες μας, στη θάλασσα όλοι είναι στα καθήκοντά τους. Για ποιο λόγο; Για το δίκαιο μας, για τα δικαιώματά μας. Έχουμε δίκιο και είμαστε ισχυροί», είπε ο Ακάρ.

Επίσης, απευθυνόμενος στην Ελλάδα μίλησε με την ίδια γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Ερντογάν κάνοντας λόγο για μία …κακομαθημένη Ελλάδα.

Ειδικότερα, είπε πως «αν με δικά σας σύνορα, θέλετε να εγκλωβίσετε μια χώρα που έχει ακτογραμμή 1870 χιλιομέτρων, κι αν πείτε πως όλα είναι δικά σας, τότε θα προκύψει πρόβλημα. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα να κάνουμε. Η Ελλάδα να έρθει, να μιλήσουμε, να συζητήσουμε, να προκύψουν λύσεις με ένα λογικό και συνετό τρόπο μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων και θα γίνουν αποδεκτές. Εκτός από αυτό, δεν μπορείτε να μας κάνετε με εγωιστικό και κακομαθημένο τρόπο, να αποδεχτούμε την ιδέα του “θα γίνεται πάντα αυτό που λέω εγώ”».

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, 09:47

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει