Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών στην Αλάσκα


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 13:55

Σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών σημειώθηκε κοντά στη χερσόνησο της Αλάσκας αργά την Τρίτη το βράδυ τοπική ώρα (09:12 σήμερα ώρα Ελλάδος), όμως δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές, ενώ το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι των ΗΠΑ ήρε την προειδοποίηση που είχε εκδώσει.

Ο σεισμός σημειώθηκε στα ανοιχτά της Αλάσκας, 105 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά του Πέριβιλ και είχε εστιακό βάθος 28 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Κέντρο (USGS).

O σεισμός έγινε αισθητός σε μια ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων, ενώ έχουν σημειωθεί πολλοί μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος από τους οποίους ήταν 5,7 βαθμών.

Το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση για τις παράκτιες περιοχές της νότιας Αλάσκας, της χερσονήσου της Αλάσκας και των Αλεούτιων νήσων. Περίπου δύο ώρες αργότερα, γύρω στα μεσάνυχτα, το κέντρο ήρε την προειδοποίηση.

Η Αλάσκα ανήκει στη ζώνη του πυρός του Ειρηνικού, μια περιοχή με μεγάλη σεισμική δραστηριότητα, η οποία εκτείνεται από τον κόλπο της Αλάσκας ως τη ρωσική χερσόνησο Καμτσάτκα.

Στις 27 Μαρτίου 1964 σεισμός μεγέθους 9,2 βαθμών, ο πιο ισχυρός που έχει καταγραφεί ποτέ στις ΗΠΑ και παγκοσμίως, έπληξε την περιοχή του Άνκορατζ.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 13:55

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει