«Ήταν ευκαιρία για μένα ο ΠΑΟΚ»


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Αυγούστου 2020, 21:26

Τις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης του ΠΑΟΚ έκανε ο Άλαν Χέρντον. Ο 26χρονος Αμερικανός μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τους λόγους, για τους οποίους επέλεξε τον «Δικέφαλο του βορρά», περιέγραψε το στιλ παιχνιδιού του, έκανε μια σύγκριση στις διαφορές ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και το αμερικανικό μπάσκετ, ενώ αναφέρθηκε και στο πως βίωσε την περίοδο της καραντίνας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χέρντον στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

-Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το «ναι» στον ΠΑΟΚ;

«Με το που με ενημέρωσε ο ατζέντης μου για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ θεώρησα ότι είναι μια καλή ευκαιρία για μένα. Μία μέρα αργότερα μίλησα με τον Κώστα Μέξα και με όσα είπαμε κατάλαβα ότι θέλω να παίξω στον ΠΑΟΚ».

-Τι γνωρίζεις για το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πολλά για το ελληνικό μπάσκετ. Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με ομάδες που συμμετέχουν και διακρίνονται στα ευρωπαϊκά Κύπελλα».

-Πώς θα περιέγραφες το αγωνιστικό σου στιλ;

«Είμαι ένα ψηλός που μπορεί να παίξει τόσο κοντά στο καλάθι όσο και μακριά από αυτό. Όσον αφορά την άμυνα, μπορώ να προστατέψω το καλάθι μας με κοψίματα και ριμπάουντ».

-Ποιες διαφορές έχεις διακρίνει στον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη από την εμπειρία σου;

«Από την πρώτη μου εμπειρία στην Ευρώπη, κατάλαβα ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές με το μπάσκετ που παίζεται στις ΗΠΑ. Στην Τουρκία, για παράδειγμα, είχαμε οδηγία να πιέζουμε σε όλο το γήπεδο μετά από κάθε καλάθι, κάτι που δεν γίνεται σχεδόν ποτέ στις ΗΠΑ. Σίγουρα υπάρχουν διαφορές, αλλά στο τέλος της ημέρας μιλάμε για το ίδιο άθλημα».

-Πώς βίωσες την περίοδο της καραντίνας λόγω της πανδημίας του COVID-19;

«Η κατάσταση ήταν πολύ παράξενη για μένα, καθώς την μία μέρα είχαμε αγώνα και την επόμενη ακυρώθηκε το πρωτάθλημα. Χρειάστηκε να πάω σπίτι μου και πέρασα αρκετό χρόνο με την οικογένειά μου. Όσον αφορά το μπάσκετ, η κατάσταση ήταν δύσκολη για ένα διάστημα, καθώς τα περισσότερα γήπεδα ήταν κλειστά, οπότε δεν μπορούσα να παίξω όσο θα ήθελα. Τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Αυγούστου 2020, 21:27

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει