Ίδρυμα «Ρομπέν των Δασών», που θα επιστρέφει στον λαό τον πλούτο των διεφθαρμένων, θα ιδρύσει ο πρόεδρος του ΜεξικούΟ πρόεδρος του Μεξικού Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργήσει έναν θεσμό, τον «Ρομπέν των Δασών» που θα αναλάβει να επιστρέψει στον λαό τον πλούτο που απέκτησαν παράνομα διεφθαρμένοι πολιτικοί και συμμορίες.

Η κυβέρνηση συντάσσει αυτήν την περίοδο ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα ιδρυθεί ένα ανεξάρτητο ινστιτούτο «Ρομπέν των Δασών» το οποίο θα επιστρέφει στα χέρια του λαού τα αγαθά που έχουν κατασχεθεί, όπως ακίνητα, αυτοκίνητα και κοσμήματα.

«Ας επιστρέψουμε γρήγορα στον λαό ό,τι έχει κλαπεί», είπε ο πρόεδρος κατά την πρωινή ενημέρωση του Τύπου.

Για παράδειγμα, τα κτήρια θα μπορούν να αποδίδονται στους δήμους για να στεγάζουν σχολεία, νοσοκομεία ή οίκους ευγηρίας.

Ο Ομπραδόρ δεν έκανε κάποια εκτίμηση της αξίας αυτών των στοιχείων, ούτε έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το πώς ακριβώς θα «επιστραφούν στον λαό».

Αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο αριστερός πρόεδρος του Μεξικού παρουσίασε σειρά μέτρων για τη στήριξη των φτωχών και των ηλικιωμένων, περιέκοψε τους μισθούς των υψηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων και λέει ότι θα εξοικονομήσει χρήματα πατάσσοντας τη διαφθορά.

Για να δώσει το καλό παράδειγμα ο ίδιος, ταξιδεύει στην τουριστική θέση στα αεροπλάνα, κυκλοφορεί στην πόλη με ένα λευκό Φολκσβάγκεν και έχει θέσει προς πώληση το επίσημο αεροσκάφος του προκατόχου του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 22:49

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει