Αίρονται οι περιορισμοί σχετικά με την κυκλοφορία των πολιτών


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2020, 22:30

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Όλιβερ Σπάσοφσκι, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, κατά τη διάρκεια σημερινής του συνεδρίασης αποφάσισε την άρση, από αύριο 27 Μαϊου, των περιορισμών σχετικά με την κυκλοφορία των πολιτών, οι οποίοι έχουν επιβληθεί για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει ότι από αύριο δεν θα ισχύει πλέον κανένας περιορισμός σχετικά με τις μετακινήσεις του πληθυσμού εντός της επικράτειας της χώρας. Μέχρι σήμερα απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 7 μ.μ. έως τις 5 π.μ.

Ακόμη, ο Όλιβερ Σπάσοφσκι γνωστοποίησε ότι από μεθαύριο 28 Μαϊου επαναλειτουργούν τα καφέ και τα εστιατόρια στη χώρα. Σε πρώτο στάδιο θα λειτουργήσουν μόνο οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης, με την υποχρέωση τήρησης των σχετικών πρωτοκόλλων.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση εξουσιοδότησε την Επιτροπή Λοιμωδών Νοσημάτων να καταθέσει το προσεχές διάστημα αναλυτική έκθεση σχετικά με το πότε θα μπορούσαν να ανοίξουν τα σύνορα της χώρας, σε συντονισμό με τις χώρες της περιοχής.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Βόρεια Μακεδονία ανέρχεται μέχρι στιγμής στα 2,014, ενώ ο αριθμός των θυμάτων της νόσου ανήλθε στα 116.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2020, 22:30

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει