Αίτημα Ανεξάρτητων Βουλευτών για συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας για την ένταση στη Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Αναλυτικά η επιστολή προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Τσιάρα Κωνσταντίνο, έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Οι υπογράφοντες Βουλευτές, μέλη της Κ.Ο. «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ», έχοντες υπόψιν τον Κανονισμό Λειτουργίας της Βουλής, Άρθρο 32 παρ. 6, αιτούμεθα την σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να ενημερωθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα συναφή με την αρμοδιότητά της.

Είναι απολύτως σαφές ότι το κατεπείγον της αναγκαιότητας συνεδρίασης και ενημέρωσης της Επιτροπής, σε πρώτη φάση, και της Ολομέλειας, στη συνέχεια, τεκμηριώνει:

· η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην υφαλοκρηπίδα και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη εκ μέρους της Τουρκίας, με ενέργειες που συνιστούν κατάφωρες και επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου,
· η χρησιμοποίηση των ενεργειών αυτών – κατά την πάγια τουρκική πρακτική – ως μοχλού πίεσης και εκβιασμού στην Κυπριακή Δημοκρατία για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων σύμφωνα με τα δικά τους desiderata
· οι πολεμικές συγκρούσεις στη Συρία και στο Ιράκ, οι οποίες έχουν συμβάλλει στην ολοκληρωτική αποσταθεροποίηση της περιοχής, στην απώλεια χιλιάδων ψυχών και στην έξοδο πληθυσμών που ανήκουν σε γηγενείς εθνοθρησκευτικές ομάδες ,όπως οι Γεζίντι και οι Κούρδοι. Εχουν επίσης οδηγήσει στον συστηματικό διωγμό και στην καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομίας, των ναών και της ιστορίας και στην κλοπή των περιουσιών των πληθυσμών που ανήκουν στα πολυάριθμα παλαιά χριστιανικά θρησκευτικά δόγματα της περιοχής, μεταξύ των οποίων οι Αραβοορθόδοξοι, οι Αρμενορθόδοξοι και οι Συροορθόδοξοι, που κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν οικογενειακώς την Συρία, το Ιράκ ,τον Λίβανο και πρόσφατα την Ιορδανία για να εγκατασταθούν οριστικά στο εξωτερικό, επαναλαμβάνοντας την εικόνα μιας νέας μικρασιατικής καταστροφής. Στην αβεβαιότητα που δημιουργείται για την τύχη όχι μόνον του ποιμνίου αλλά και των ιδίων των ανατολικών Πατριαρχείων, τα οποία, λόγω των συγκρούσεων, έχουν καταστεί περισσότερο από ποτέ ευάλωτα από την δυσμενή εξέλιξη των γεγονότων. Στον άμεσο αντίκτυπο που οι διωγμοί των ορθοδόξων της ανατολής έχουν ,δυνητικά ή και άμεσα στην χώρα μας.
· η εντεινόμενη αβεβαιότητα στη Λιβύη, νοτίως της Κρήτης και στην οποία διακυβεύονται ζωές και περιουσίες Ελλήνων πολιτών
· Οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στην περιοχή των συγκρούσεων διαμένουν οι ομογενείς μας της Μαριούπολης, και
· το εμπάργκο που επιβλήθηκε εκ της ανωτέρω κατάστασης στη Ρωσία και οι συσσωρευμένες ζημιές στα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών αγροτοκτηνοτροφικών προιόντων.

Για τους ανωτέρω εκτιθέμενους λόγους, ζητάμε να συγκαλέσετε άμεσα σε συνεδρίαση τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να ενημερωθεί το αρμόδιο όργανο της Βουλής για τις ενέργειες που έχει αναλάβει και προτίθεται να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει