Αβραμόπουλος για την τραγωδία στο Βόλο: Τα τρία παλικάρια μας έπεσαν στο καθήκον

«Αιφνιδιαστήκαμε, τα αίτια διερευνώνται», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και χαρακτήρισε το δυστύχημα «πρωτόγνωρο» – «Πέρα από την συντριβή οι ένοπλες δυνάμεις πενθούν το χαμό τριών στελεχών τους. Πενθούν και οι οικογένειές τους», είπε ο κ. Αβραμόπουλος

Την οδύνη και τη συντριβή του για το πολύνεκρο δυστύχημα στο Πεδίο Ασκήσεων των Γλαφυρών Βόλου εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Εκφράζω την οδύνη και την συντριβή μας για το ατύχημα που στοίχισε την ζωή των τριών τριών παλικαριών μας σε ένα πρωτόγνωρο δυστύχημα του οποίου τα αίτια διερευνώνται. Πέρα από την συντριβή οι ένοπλές δυνάμεις πενθούν το χαμό τριών στελεχών τους. Πενθούν και οι οικογένειές τους. Δεν είναι μόνοι, είναι κοντά τους όλη η Ελλάδα και βεβαίως και εμείς. Διερευνώνται τα αίτια γιατί αιφνιδιαστήκαμε από αυτό που συνέβη και πιστεύω ότι η έκβαση της έρευνας θα φωτίσει αυτό που συνέβη», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε αναφερόμενος στους δύο νεκρούς Επαγγελματίες Οπλίτες και το νεκρό οπλίτη θητείας: «Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο καθήκον που δεν εκτελείται μονάχα την ώρα που σε χρειάζεται η πατρίδα αλλά και αυτές τις στιγμές που τα παλικάρια μας εκπαιδεύονται για να είναι έτοιμα. Τους αποδίδουμε πέραν από το σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί».

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Θοδωρής Δρίτσας εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για το θανατηφόρο συμβάν και πρόσθεσε: «Νιώθω υποχρέωση να εκφράσω τη συμπαράστασή μας σε οικογένεια, φίλους και συγγενείς των νεκρών και σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους συναδέλφους τους».

Ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμη: «Θεωρώ αυτονόητο για την πολιτική και φυσική ηγεσία των ΕΔ και για όλους μας, απόλυτη υποχρέωση να αναζητηθούν σε πλήρη διάσταση τα αίτια του τραγικού συμβάντος. Αποτελεί ελάχιστη τιμή στη μνήμη τους».

Διαβάστε περισσότερα:

Στο πλευρό της Μονάδας Πεζοναυτών Βόλου βρέθηκε ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος

Δίκτυο Σπάρτακος: Οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά και το «αξιόμαχο» σκοτώνουν – Να απαγορευτούν τώρα

19, 33 και 34 ετών οι νεκροί στρατιώτες στην τραγωδία των Γλαφυρών Μαγνησίας (Video + Photos)

Στο χειρουργείο του Νοσοκομείου Βόλου ο 31χρονος Β.Κ. τραυματισμένος Υπολοχαγός

ΤΡΑΓΩΔΙΑ με τρεις νεκρούς και έναν τραυματία στο Πεδίο Βολής Γλαφυρών Μαγνησίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει