«Αγαπητοί Γερμανοί, δώστε επιτέλους λεφτά στους Έλληνες»

Άρθρο του ευρωβουλευτή Γιώργου Χατζημαρκάκη στο «Focus»

Άρθρο του ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή των γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργου Χατζημαρκάκη φιλοξενεί το περιοδικό «Focus». Ο τίτλος του άρθρου είναι «αγαπητοί Γερμανοί, δώστε επιτέλους λεφτά στους Έλληνες!».

Ο κ. Χατζημαρκάκης ζητά να αναγνωριστεί η πρόοδος που έχει σημειώσει η Αθήνα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και καλεί την Γερμανία να προχωρήσει σε λύσεις που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να «αναπνεύσει», τουλάχιστον με αναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής βοήθειας.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Σαμαράς επικρίνει την ελλιπή αναγνώριση των προσπαθειών των Ελλήνων. Έχει δίκιο. Η χώρα έχει κάνει πολλά. Η τρόικα θα έπρεπε επιτέλους να διαπραγματευθεί εκ νέου ευνοϊκούς για την Ελλάδα όρους χορήγησης βοήθειας», σημειώνει ο κ. Χατζημαρκάκης και υπενθυμίζει ότι πρόσφατα η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ εξέφρασε τον σεβασμό της προς την Ελλάδα.

«Πράγματι, αποδεδειγμένα έχουν προχωρήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, μέσω της ψήφισης νομοσχεδίων για τη φοροδιαφυγή, το συνταξιοδοτικό και το σύστημα υγείας», προσθέτει και αναφέρεται στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά και στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανταγωνιστικότητα, βάσει της οποίας η Ελλάδα βελτίωσε την κατάταξή της κατά 11 θέσεις.

Ο κ. Χατζημαρκάκης αναγνωρίζει ωστόσο ότι το πρόβλημα είναι ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν αντιλαμβάνεται την πρόοδο, λόγω της ύφεσης και της στασιμότητας στην

Μπορεί επίσης να σας αρέσει