Αγοραστός για ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και RDF: Οι ανακοινώσεις κομμάτων δεν υποκαθιστούν το κράτος

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Φωνές ακούγονται δεξιά, αριστερά, άναρχες, ιστορίες, αυτά, ζούμε σε μία εποχή που είναι πάρα πολύ δύσκολη και σε μία εποχή που πολλά υποκρύπτουν πάρα πολλά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τίποτα δεν είναι αθώο”

“Επιτέλους, ας υπάρξει μια καθαρή απόφαση, επέτρεψαν το RDF και τώρα μας λένε να κάνουμε ελέγχους, βεβαίως και θα κάνουμε ελέγχους, πάντα κάνουμε ελέγχους, ότι προβλέπει ο νόμος, εμείς δεν κάνουμε τους νόμους, ούτε δίνουμε την έγκριση να καίνε RDF, αυτό το κάνει το υπουργείο και ο υπουργός”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοράστος, μιλώντας στο “Radio Marconi 96,1 F.M.” και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, στον απόηχο της συνάντησης βουλευτών και εκπροσώπων των Ν.Ε. Μαγνησίας και Εύβοιας με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμμελο, αναφορικά με το θέμα της καύσης RDF που έχει προκύψει από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αγοραστός είπε χαρακτηριστικά: “Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας διασφαλίζει την δημόσια υγεία με όλους τους τρόπους. Το θέμα είναι ότι οι ανακοινώσεις κομμάτων δεν υποκαθιστούν το κράτος. Θα πρέπει το υπουργείο, το οποίο είναι αρμόδιο, άμα ήθελε να βγάλει ανακοίνωση ή σε ένα ζήτημα που αφορά όλους μας θα έπρεπε να έχει κληθεί και η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη συνάντηση αυτή, εκτός αν δεν βόλευε. Εμείς προφανώς κάνουμε ελέγχους. Κάνουμε ελέγχους και επιβάλλουμε πρόστιμα και εκ του νόμου ότι έχουμε αρμοδιότητα το ασκούμε και το ασκούμε σύμφωνα με το νόμο και με τη διαδικασία που επιβάλλει ο νόμος, είναι ξεκάθαρη για τις υπηρεσίες μας. Άσχετα ότι είμαστε υποστελεχομένοι και είναι ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου να μας στελεχώσει τις υπηρεσίες. Είναι ευθύνη όμως και του υπουργείου, το οποίο δεν λέει, για την καύση RDF την περιβαλλοντική άδεια και την έγκριση την έδωσε το υπουργείο. Άλλο η ίδρυση και η λειτουργία του εργοστασίου και άλλο το θέμα του τί επιτρέπεται να καίει το εργοστάσιο ως εναλλακτικά καύσιμα. Και τα εναλλακτικά καύσιμα και μάλιστα το RDF, το έβαλε στην τροποποίησή του το υπουργείο. Μην προσπαθούν κάποιοι να περιπλανήσουν την κοινή γνώμη. Εάν ήθελαν, θα μπορούσαν να πάρουν μία απόφαση και μάλιστα να την φέρουν, το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, από τον αρμόδιο υπουργό τον κ. Φάμελλο, αφού είχαν συναντηθεί και να απαγόρευε το RDF. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο επιτρέπει την καύση RDF”, δήλωσε και συνέχισε:

“Από εκεί και πέρα εμείς θα τηρήσουμε όλες τις διαδικασίες τις νόμιμες και μάλιστα ήδη έχει πάει η υπηρεσία μας και κάνει ελέγχους, ήδη συνεννοούμαστε με τον Δημόκριτο για να δούμε εάν υπάρχουν προβλήματα με τα επιτρεπόμενα όρια, αλλά το τί θα καίει το εργοστάσιο περιβαλλοντικά είναι ευθύνη του υπουργείου. Αυτό λέει ο νόμος, εκτός και αλλάξουν το νόμο και μας δώσουν εμάς την αρμοδιότητα. Αυτό λέει ο νόμος, αυτή είναι η διαδικασία, ας μην υπεκφεύγουν κάποιοι. Εμείς να συνεννοηθούμε θέλουμε. Και επιτέλους ας υπάρξει μια καθαρή απόφαση. Επέτρεψαν το RDF και τώρα μας λένε να κάνουμε ελέγχους, βεβαίως θα κάνουμε ελέγχους, πάντα κάνουμε ελέγχους και θα συνεχίσουμε να κάνουμε και πρόστιμα θα επιβάλλουμε και αμα χρειαστεί θα σταματήσει η διαδικασία, ότι προβλέπει ο νόμος, εμείς δεν κάνουμε τους νόμους, ούτε δίνουμε την έγκριση να καίνε RDF, αυτό το κάνει το υπουργείο και ο υπουργός.

Τώρα, φωνές ακούγονται δεξιά, αριστερά, άναρχες, ιστορίες, αυτά, ζούμε σε μία εποχή που είναι πάρα πολύ δύσκολη και σε μία εποχή που πολλά υποκρύπτουν πάρα πολλά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τίποτα δεν είναι αθώο. Αλλά επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, για να γίνονται αντιληπτός, όλες οι διαδικασίες, όλοι οι νόμοι, οι οποίοι διέπουν τη λειτουργία καύσης εναλλακτικών μορφών ενέργειας, αυτοί πρόκειται να εφαρμοστούν, εφαρμόζονται και πρόκειται να εφαρμοστούν και για το RDF”, κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:


Μπορεί επίσης να σας αρέσει