Αγροδιατροφή και ελληνική διατροφική παράδοση «πρωταγωνιστούν» στην Expo 2020 DubaiΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022, 04:25

Η βιομηχανία τροφίμων και ποτών, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής μεταποίησης και ένα σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της παραγωγικής δραστηριότητας, αλλά και της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), με αφορμή τη διοργάνωση της εθνικής αποστολής σε μία εκ των σημαντικότερων εμπορικών εκθέσεων τροφίμων στη Μέση Ανατολή – 26η Διεθνής Έκθεση GULFOOD 2022 – διοργάνωσε εκδήλωση γευσιγνωσίας για την παρουσίαση της ελληνικής διατροφής, παρουσία των ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών τροφίμων και ποτών, και των συνεργατών τους, που συμμετείχαν στην έκθεση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση διεξήχθη στις 16 Φεβρουαρίου, όπου φιλοξενήθηκαν – από τον γενικό γραμματέα ΔΟΣ και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρο του ΔΣ της Enterprise Greece, Ιωάννη Σμυρλή και την εντεταλμένη σύμβουλο και μέλος ΔΣ της Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου – στο εστιατόριο Efzin το οποίο βρίσκεται στον πρώτο όροφο του ελληνικού περιπτέρου της Expo2020 Dubai, οι ελληνικές εταιρίες και οι συνεργάτες τους που συμμετείχαν στην 26η Διεθνή Έκθεση GULFOOD 2022. Υπό τη «μπαγκέτα» του σεφ Αλέξανδρου Σπέρχου, η ελληνική γαστριμαργική κουλτούρα συστήνεται μέσω του εστιατορίου σε ένα απαιτητικό διεθνές κοινό και προβάλλει μια σύγχρονη οπτική της διατροφικής μας παράδοσης.

Η Ελλάδα συμμετέχει στην έκθεση Expo 2020 Dubai με μήνυμα «Greece Tomorrow, Today», (Η Ελλάδα του Αύριο, Σήμερα) παρουσιάζοντας τη μετεξέλιξή της ως μία σύγχρονη οικονομία, με σημαντική εξωστρέφεια και δυναμική εξαγωγών, καθώς και ως ένας ελκυστικός προορισμός για επενδυτές. Στόχος της ελληνικής παρουσίας στην Expo 2020 Dubai, είναι να παρουσιαστεί το σύγχρονο προφίλ της Ελλάδας, η καινοτομία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η εξωστρέφεια και οι προοπτικές της ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 31 Μαρτίου 2022.

Στην Expo 2020 Dubai, η Ελλάδα συμμετέχει με ένα περίπτερο, στο οποίο παρουσιάζονται οκτώ στρατηγικοί πυλώνες που είναι ταυτόχρονα και συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας: Η τεχνολογία/καινοτομία, η ενέργεια, η ναυτιλία, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, το ανθρώπινο κεφάλαιο, η βιομηχανία, η αγροδιατροφή και οι επιστήμες Υγείας. Η αγροδιατροφή κατέχει ιδιαίτερη θέση στο ελληνικό περίπτερο της Expo 2020 και αποτελεί έναν από τους βασικούς στρατηγικούς πυλώνες που προβάλλονται, ενώ την ευθύνη της ελληνικής συμμετοχής στην Expo 2020 Dubai έχει η Enterprise Greece.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022, 04:25Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει