Αγωνία για το χειρουργείο 12χρονου με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα

Στο «περίμενε» βρίσκεται ένα 12χρονο παιδί από την Κρήτη με καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο νοσηλεύεται από τις 15 Ιουνίου στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», χωρίς ωστόσο να γνωρίζει πότε και από ποιόν θα χειρουργηθεί. Σε ηλικία 3 ετών, ο 12χρονος – σήμερα – Κωνσταντίνος δέχτηκε ομοιομόσχευμα στην καρδιά του, ένα μόσχευμα, ωστόσο, που τον τελευταίο 1,5 χρόνο, έχει αρχίσει να μην «καλύπτει», πλέον, το παιδί, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να υποβληθεί σε μία νέα, εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση.

Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, η μητέρα του, κ. Χριστίνα Ζερβού, στο neakriti.gr «Πλέον, ο Κωνσταντίνος έχει αρχίζει να κουράζεται πολύ. Είναι ενδεικτικό πως δυσκολεύεται ακόμη και να περπατήσει το τετράγωνο».

Έτσι, ήδη, από το Μάρτιο του 2019 η ανάγκη να χειρουργηθεί ο 12χρονος ήταν επιτακτική, με τους γιατρούς, ωστόσο, του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», να αναβάλλουν την επέμβαση για… τον επόμενο χρόνο.

«Το χειρουργείο του Κωνσταντίνου επρόκειτο, τελικά, να γίνει το Μάρτιο του 2020, ωστόσο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μηδενίστηκαν τα πάντα», ανέφερε η μητέρα του, συμπληρώνοντας ότι «Το παιδί νοσηλεύεται από τις 15 Ιουνίου στο Παίδων “Αγία Σοφία”, όμως, ο Κωνσταντίνος όχι μόνο δεν έχει υποβληθεί ακόμη σε χειρουργική επέμβαση, αλλά δεν γνωρίζουμε καν πότε θα γίνει το χειρουργείο».

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την κ. Ζερβού, στην καρδιά του μικρού Κωνσταντίνου πρέπει να τοποθετηθεί μια βαλβίδα melody, μέσω καθετήρα. Πρόκειται για μία επέμβαση αρκετά εξειδικευμένη, για την οποία, δεν υπάρχουν οι πιστοποιημένοι γιατροί στην Ελλάδα.

Έτσι, όπως είχε αναφερθεί στην κ. Ζερβού από το ιατρικό προσωπικό του «Αγία Σοφία», η επέμβαση θα πραγματοποιείτο από Γερμανούς γιατρούς. Όμως, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην οικογένεια – 15 ημέρες μετά τη νοσηλεία του Κωνσταντίνου στο νοσοκομείο – οι γιατροί από τη Γερμανία δεν έχουν απαντήσει ακόμη στο αν θα έρθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να εγχειρήσουν το 12χρονο.

«Δεν υπάρχουν γιατροί, δεν ξέρουμε πότε θα γίνει η επέμβαση, δεν ξέρουμε καν ποιος θα πάρει τη ζωή του παιδιού μας “στα χέρια του”», είπε στο neakriti.gr η κ. Ζερβού.

Και δεν είναι μόνο ο Κωνσταντίνος… Όπως είπε η κ. Ζερβού «Υπάρχουν πολλά ακόμη παιδιά που χρήζουν ακόμη πιο άμεσων επεμβάσεων, τα οποία είναι, επίσης, στο “περίμενε”, αφού η Καρδιοπαιδουχειρουργική και η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) του “Αγία Σοφία” αναμένεται να ανοίξει την 1η Ιουλίου».

«Όσο περισσότερο αυξάνονται οι καρδιολογικές παθήσεις παιδιών στην Ελλάδα, τόσο περισσότερες μονάδες κλείνουν», κατέληξε η κ. Ζερβού, η οποία, το μόνο που ζητά είναι να μάθει, είναι πότε θα τελειώσει η περιπέτεια της υγείας του γιου της.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον πατέρα του παιδιού, Σταμάτη Βέργο, ο οποίος ωστόσο μας ενημέρωση ότι σήμερα έλαβε τη διαβεβαίωση του διοικητή του νοσοκομείου ότι η επέμβαση θα λάβει χώρα τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Πηγή: neakriti.gr

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει