Αδέρφια και ίσως δουλέμποροι, οι 2 άντρες που βρέθηκαν νεκροί σε ακτές του Πηλίου

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ από τους συγγενείς τους στο Νοσοκομείο του Βόλου – ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ με την υπόθεση παράνομης μεταφοράς Σύρων μεταναστών

Αναγνωρίστηκαν το πρωί της Τρίτης στο Νοσοκομείο του Βόλου, από συγγενείς τους, οι σοροί των δύο αντρών, που πριν μέρες και πιο συγκεκριμένα το απόγευμα της Πέμπτης σε ακτή της Λύρης Προμυρίου και το μεσημέρι του Σαββάτου σε ακτή του Χορευτού Πηλίου, βρέθηκαν νέκροι, ξεβρασμένοι από την θαλάσσα και σε προχωρημένη σήψη.

Πρόκειται για δύο αδέρφια, ηλικίας 52 και 53 ετών, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συνδέονται με την υπόθεση παράνομης μεταφοράς Σύρων μεταναστών, που εντοπίστηκαν από τις αρχές το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο Κεραμίδι Πηλίου και το e-Volos.gr είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας.

Τα δύο αδέρφια, που ήταν μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές του e-Volos.gr στο Λιμενικό Σώμα, βρίσκονταν στο σκάφος που μετέφερε τους Σύρους μετανάστες, κάτι που αποδεικνύεται και από την εύρεση της αστυνομικής ταυτότητας του 53χρονου στο σκάφος, το οποίο παρέλαβε τους μετανάστες από τα παράλια της Τουρκίας. Το γεγονός ενισχύει την άποψη στους αξιωματικούς του Λιμενικού, αν και δεν εκφράζεται από επίσημα χείλη του Σώματος, ότι πρόκειται για τους δύο, σύμφωνα και με τις καταθέσεις των μεταναστών, εκ των τεσσάρων δουλεμπόρων που δεν εντοπίστηκαν ποτέ, αντίθετα με (άλλο) ταχύπλοο σκάφος τους, που προσάραξε σε παράλια του Νομού Λάρισας και εντοπίστηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι οι ίδιες πηγές του e-Volos.gr αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αφενός γιατί σύμφωνα με τη νεκροψία – νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος των δύο αντρών προήλθε από πνιγό και αφετέρου διότι ενώ το ταχύπλοο σκάφος τους εντοπίστηκε με ρήγμα, από ενδεχόμενη σύγκρουση σε βράχο, τα δύο πτώματα δεν έφεραν τραύματα, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι το εγκατέλειψαν κολυμπώντας.

Ως είναι λογικό, οι έρευνες των αρχών θα επικεντρωθούν στον εντοπισμό των άλλων δύο προσώπων – κλειδιά στην διελεύκανση της υπόθεσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει