«Αδειάζει» τον αντεισαγγελέα Αγγελή η πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020, 17:01

«Άδειασε» για άλλη μία φορά τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή η πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του περί σχεδίου  προφυλάκισης  του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου,  παραμονές των εκλογών,  για την υπόθεση της Novartis.

H κ. Παπασπύρου η οποία κλήθηκε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στο πλαίσιο της έρευνας για παρεμβάσεις  στη διερεύνηση της υπόθεσης, όχι μόνο δεν επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του κ. Αγγελή αλλά ήταν κατηγορηματική πως «όλα όσα λέει». Επικαλούμενη δε συγκεκριμένα έγγραφα που περιέχονται στη δικογραφία και αντικρούουν  τους ισχυρισμούς του,  η κ. Παπασπύρου υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «ο κ. Αγγελής λέει ξανά και ξανά τα ίδια ψέματα».

Αυτή τη φορά όμως η κ. Παπσπύρου δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη της σε βάρος του αφού, όπως είπε, «ως επόπτης των εισαγγελέων  κατά της Διαφθοράς  ο κ. Αγγελής όφειλε, αν υπήρχε τέτοιο σχέδιο, να παρέμβει αμέσως και να το καταγγείλει».  Διερωτήθηκε μάλιστα «γιατί τώρα  θυμήθηκε  ότι υπήρξε σχέδιο προφυλάκισης πολιτικών, πριν από τις εκλογές» ενώ τόνισε με νόημα πως  «εκ του αποτελέσματος  αλλά και μετά  την αρχειοθέτηση της δικογραφίας Σαμαρά,  από την περασμένη  Άνοιξη,  αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε τέτοιο σχέδιο που περιγράφει ο κ.  Αγγελής».

Σύμφωνα με την κ. Παπασπύρου, ουδέποτε υπήρξε εκβιασμός στην ίδια από την επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη , ενώ  όλες οι πιέσεις που ασκήθηκαν ήταν στο πλαίσιο της συνεργασίας τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, Χωρίς άλλωστε το δικό τους πόρισμα, όπως είπε, οι εισαγγελείς δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε καμία δίωξη. «Αν εξυφαινόταν σχέδιο προεκλογικών διώξεων και προφυλακίσεων γιατί έστελναν οι εισαγγελείς διαφθοράς ακόμα και τον Ιανουάριο στοιχεία στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης;», αναρωτήθηκε η  κ. Παπασπύρου.

Υπενθυμίζεται πάντως πως και την πρώτη φορά που κατέθεσε ως μάρτυρας η κ. Παπασπύρου, τον περασμένο Οκτώβριο,  είχε διαψεύσει τον ισχυρισμό Αγγελή πως συμμετείχε  σε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης με αντικείμενο την απομάκρυνση της κ. Τουλουπάκη από τη θέση της για να σταματήσει η επιρροή επάνω της του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν».

Την ίδια ώρα πάντως, με ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι του Δημ. Παπαγγελόπουλου Δημήτρης Τσοβόλας και Λυδία Τσοβόλα κατηγορούν την κυβέρνηση και τη ΝΔ για  παράνομες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις  με σκοπό τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, αποποκαλύπτοντας, όπως αναφέρουν ότι η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική και όχι ποινική

Στην ανακοίνωση τους οι δύο δικηγόροι αναφέρουν:

«Με αφορμή τις αλλεπάλληλες δηλώσεις – Δελτία Τύπου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και της Νέας Δημοκρατίας, που έγιναν μετά από τις καταθέσεις μαρτύρων στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής  εξέτασης, οι ανωτέρω συνήγοροι υπεράσπισης του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Η Κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία, πριν αλέκτωρ λαλήσει αναίρεσαν τον εαυτό τους, αποκαλύπτοντας πανηγυρικά ότι η δίωξη του Παπαγγελόπουλου είναι πολιτική και όχι ποινική. Συγκεκριμένα , ενώ η Κυβέρνηση είχε δηλώσει στην Ολομέλεια της Βουλής ότι δεν συμμετείχε στην συζήτηση της πρότασης των Βουλευτών της Ν. Δ., γιατί δήθεν δεν ήθελε να επηρεάσει την διαδικασία και του Βουλευτές, τώρα επικαλούμενη , τελείως παράνομα και αυθαίρετα, τις απόρρητες καταθέσεις των τελευταίων μαρτύρων, «εξέδωσε καταδικαστική απόφαση» υποκαθιστώντας την Δικαιοσύνη και παραβιάζοντας και το τεκμήριο της αθωότητας. Το ίδιο έκανε χθες και η Νέα Δημοκρατία, παρεμβαίνοντας σαφώς και ανεπίτρεπτα στο έργο της Κοινοβουλευτικής Προκαταρκτικής Επιτροπής, της Ολομέλειας της Βουλής  και της Δικαιοσύνης.

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμω δεν εκράτεις. Η Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση κατηγορεί αβάσιμα και αναπόδεικτα τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για μυστικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, και αυτοί με τον πιο πανηγυρικό (δημόσιο) τρόπο παρεμβαίνουν στα θεσμικά Δικαστικά Όργανα (Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφούλη που διενεργούν προκαταρκτική εξέταση) καθώς και στην Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής που λειτουργούν ως Εισαγγελικά Όργανα.

Αυτή η απαράδεκτη και παράνομη συμπεριφορά της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτει και την προσπάθειά τους να παραπλανήσουν τους Έλληνες πολίτες, με την δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, επειδή μέχρι σήμερα δεν προέκυψε κανένα σοβαρό συγκεκριμένο στοιχείο που να δικαιολογεί την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου για τις πράξεις που αποφάσισε η πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής (Ν. Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ). Με τέτοιες όμως παράνομες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και επικοινωνιακές πρακτικές, δεν αναβαθμίζεται ο θεσμός της Δικαιοσύνης, ούτε καταξιώνονται οι δικαστικές λειτουργίες της Βουλής που προβλέπονται στο άρθρο 86 του Συντάγματος και στο νόμο περί ευθύνης των Υπουργών. Τελικά η αλήθεια θα λάμψει πολύ  γρήγορα όταν δημοσιοποιηθούν ολόκληρες οι καταθέσεις των εξετασθέντων  μαρτύρων, καθώς και τα έγγραφα που υπάρχουν στις δικογραφίες.»

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει