Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Τονίζει σε ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τον κίνδυνο της απώλειας κονδυλίων του ΕΣΠΑ που φέρνουν οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, στις διαδικασίες υλοποίησης προγραμμάτων και τη μη ολοκλήρωση επενδυτικών σχεδίων, που οφείλεται στην άσκοπη ταλαιπωρία των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, τονίζει σε ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, μαζί με άλλους 29 συνυπογράφοντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προς τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Στην ερώτηση τονίζονται τα εξής: «Εξαιτίας της απραξίας που επιδεικνύει η Κυβέρνηση και των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η μη ολοκλήρωση της μεταφοράς όλων των τμημάτων της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, στο νέο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, φορείς και κλάδοι που εμπλέκονται στην εφαρμογή των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις αρνητικές συνέπειες, για μεγάλο μέρος των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων.

Από το Δεκέμβριο του 2014 εκκρεμούν αιτήσεις επιχειρήσεων προς τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας για διενέργεια ελέγχων ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων. Συγκεκριμένα, εκκρεμούν αιτήσεις πολλών επιχειρήσεων για καταβολές της δημόσιας χρηματοδότησης, οι οποίες ενώ έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, δεν έχουν λάβει τα χρήματα που αντιστοιχούν στη χρηματοδότηση με τεράστια επίπτωση στην ρευστότητά τους. Επίσης η αναμονής έκδοσης ΦΕΚ διορισμού Γενικού Γραμματέα Ε.Σ.Π.Α. οδηγεί στην αναστολή πληρωμών.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποιες είναι οι αιτίες για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται και γιατί δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία οικονομική πράξη για τη ΓΓΒ;
2. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την άμεση εκταμίευση των εγκεκριμένων κονδυλίων και την απορρόφηση των πιστώσεων;
3. Ποια είναι η αναγκαιότητα της μεταφοράς όλων των τμημάτων της ΓΓΒ στο νέο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας;» καταλήγει η ερώτηση των 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει