Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση των προγραμμάτων για τους ανέργους

Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Μπουκώρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την ανησυχία των χιλιάδων ανέργων για την καθυστέρηση υλοποίησης των προγραμμάτων εργασίας και κατάρτισης εκφράζει σε ερώτηση του ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, μαζί με άλλους 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην ερώτηση τονίζονται τα εξής: «Η προηγούμενη Κυβέρνηση σχεδίασε, τεκμηρίωσε, διεκδίκησε, διαπραγματεύτηκε και πέτυχε τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, προγραμμάτων προσωρινής απασχόλησης και κατάρτισης για πάνω από 160.000 ανέργους, ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ. Πολλά εξ αυτών μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα, αξιοποιώντας εμπροσθοβαρώς πόρους του ΕΚΤ.

Ωστόσο, παρατηρείται πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων και αυτό έχει σοβαρότατες συνέπειες στους ανέργους αλλά και στην προσπάθεια της χώρας να αξιοποιήσει κοινοτικούς πόρους.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο Υπουργός:

1. Σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται κάθε πρόγραμμα ;
2. Γιατί δεν ξεκινά η εφαρμογή τους;
3. Πόσοι μήνες ακόμη θα χρειαστούν για να δούμε αξιοποίηση κοινοτικών πόρων υπέρ ανέργων και ευπαθών ομάδων;» καταλήγει η ερώτηση των 12 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει