Αθώος δηλώνει ο Σεμέδο – Τι αναφέρει στην απολογία του
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2021, 22:56

Aθώος δήλωσε στο απολογητικό του υπόμνημα ενώπιον της 21ης τακτικής ανακρίτριας ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, Ρούμπεν Σεμέδο, υποστηρίζοντας ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με την 17χρονη κοπέλα με τη θέληση της.

«Την αποδιδόμενη σε βάρος μου κατηγορία του βιασμού και μάλιστα από κοινού κατ’ άρθρο 336 παρ. 1 και 3 του Π.Κ. αρνούμαι κατηγορηματικά και αποκρούω ως απολύτως αβάσιμη. Και μόνο η ιδέα του εξαναγκασμού οποιουδήποτε και καθ’ οιονδήποτε τρόπο για την επίτευξη συνουσίας με βρίσκει απολύτως αντίθετο, πολύ δε μάλλον η πραγμάτωσή της, που βρίσκεται σε πλήρη και ολοσχερή αντίθεση με τον ψυχικό μου κόσμο και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να αναιρείται η σωματική λειτουργικότητά μου» αναφέρει στο υπόμνημα του ο 27χρονος ποδοσφαιριστής.

Ειδικότερα ο ποδοσφαιριστής περιγράφει ότι «την Παρασκευή 27.8.2021 βραδινές ώρες δέχθηκα μήνυμα στην εφαρμογή του instagram από την 16χρονη. Την εν λόγω κοπέλα την είχα γνωρίσει σε προγενέστερο χρόνο όταν αυτή ζήτησε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι που βρισκόμουν με άλλους ποδοσφαιριστές.

Το επίδικο βράδυ της 27.8.2021 της απάντησα ότι ήμουν στη Γλυφάδα και εκείνη ανταπάντησε ότι θα έρθει εκεί να με βρει με μία φίλη της, την 17χρονη. Πράγματι ήλθαν στο μαγαζί που βρισκόμουν. Στη συνέχεια, πήγαμε σε κλαμπ στον Ωρωπό όπου παραμείναμε μέχρι περίπου τις 3.30 πμ διασκεδάζοντας.

Σημειωτέον, ότι τόσο η 16χρονη, όσο και η παθούσα δεν είχαν αναφέρει την πραγματική τους ηλικία, όπως άλλωστε καταθέτει η 16χρονη στην από 29-8-2021 έκθεση εξέτασής της ως μάρτυρας.

Προκύπτει επίσης πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η εκ μέρους τους κατανάλωση αλκοόλ έγινε με δική τους αποκλειστικά πρωτοβουλία και ουδεμία σχέση είχα στην ανάπτυξή της, σύμφωνα με την από 1-9-2021 κατάθεση της 16χρονης τελευταίας ενώπιον σας.

Αφού φύγαμε από τον Ωρωπό ήρθαν σπίτι μου για φαγητό. Μόλις φτάσαμε εγώ μαγείρεψα στην κουζίνα. Γευματίσαμε, η 16χρονη, η 17χρονη, εγώ και ο συγκατηγορούμενός μου. Την 17χρονη μάλιστα εγώ την μετέφερα στο υπνοδωμάτιο για να κοιμηθεί.

Λίγο αργότερα πήγα στο δωμάτιο που βρισκόταν η 17χρονη, γιατί δεν άκουγα κανέναν στο σαλόνι. Εκεί την είδα να φιλιέται με τον συγκατηγορούμενό μου. Δεν αντιλήφθηκα να κλαίει.

Το πρωί η 16χρονη σύμφωνα με την κατάθεσή της ενώπιον σας χτύπησε δυο τουλάχιστον φορές την πόρτα του υπνοδωματίου όπου βρισκόταν η φίλη της για να δει αν είναι καλά. Κάθε φορά που χτύπαγε την πόρτα λάμβανε ως απάντηση από την τελευταία «άσε με φύγε…». Ενώ όταν δεν χτύπαγε «δεν ακουγόταν κανένας θόρυβος από μέσα».

Είναι λοιπόν προφανές, ότι με την 17χρονη συνευρεθήκαμε ερωτικά, πάντα με την συναίνεση της και έχοντας επίγνωση του ότι η φίλη της βρισκόταν έξω ακριβώς από το δωμάτιο.

Εάν εξαναγκαζόταν σε συνουσία παρά τη θέλησή της, εντελώς διαφορετική θα ήταν η αντίδρασή της πολλώ μάλλον αφού η φίλη της παρείχε την ευχέρεια, χτυπώντας την πόρτα, ενώ η 16χρονη είναι βέβαιο ότι ευρισκόμενη εκτός του δωματίου αν άκουγε οποιονδήποτε ύποπτο θόρυβο, θα έπραττε οτιδήποτε για να το αποτρέψει.

Πλήρης επιβεβαίωση του γεγονότος ότι η μεταξύ μας συνεύρεση έγινε με την συναίνεσή της πιστοποιεί και το ότι με την αρχική της κατάθεση η ίδια ανέφερε ότι: «δεν θυμάμαι ακριβώς, με τον Σεμέδο δε θυμάμαι πως έγινε ακριβώς».

Εν συνεχεία και περίπου στις 8.30 πμ βρισκόμουν ήδη στην είσοδο της πολυκατοικίας απ’ όπου ήρθε να με πάρει ο συμπαίκτης μου Ντράγκερ. Η 17χρονη και η 16χρονη παρέμειναν στο σπίτι μου μόνες τους, με απόλυτη την ευχέρεια και την ελευθερία να αποχωρήσουν οποτεδήποτε ήθελαν.

Όταν επέστρεψα, καθήσαμε όλοι μαζί στο υπνοδωμάτιο και μου ζήτησαν να τους παραγγείλω φαγητό. Πράγματι, παρήγγειλαν από το κινητό μου μέσω του e-food, McDonalds. Εγώ εν συνεχεία αποκοιμήθηκα, ενώ περίπου στις 17.30, η 17χρονη και η 16χρονη έφυγαν με taxi-beat.

Και εκ του γεγονότος αυτού προκύπτει με απόλυτη λογική συνέπεια η βεβαιότητα ότι δεν υπήρξα υποκείμενο της αποδιδόμενης σε εμένα κατηγορίας. Στο λογικό αυτό συμπέρασμα οδηγεί η παραμονή της 17χρονης και της 16χρονης στο σπίτι μου, το οποίο προφανώς παρείχε αίσθημα ασφαλείας και δεν παρήγαγε αρνητικά αισθήματα διότι η συμπεριφορά μου υπήρξε η προπεριγραφομένη.

Η απουσία μου και η απόλυτη και ακώλυτη ελευθερία τους να επιλέξουν τις κινήσεις τους και να επικοινωνήσουν με όποιον ήθελαν (είχαν διαθέσιμα τα κινητά τους τηλέφωνα) επιβεβαιώνει πλήρως την αλήθεια, ότι ουδέποτε λειτούργησα με τον τρόπο που περιγράφει η κατηγορία.

Ούτε φυσικά η 16χρονη θα μου έστελνε το απόγευμα της ίδιας κιόλας ημέρα 19:56 μήνυμα στο κινητό, ζητώντας μου να πάμε βόλτα μαζί με την 17χρονη στο Allou fun park. Άλλωστε η τελευταία στην κατάθεσή της ενώπιον σας καταθέτει ότι «…Εγώ αν πίστευα ότι είχε βιάσει την… δεν θα έβγαινα μαζί του. Ούτε η… μου είπε πως θα πας εσύ να συναντηθείς με τον Σεμέδο μετά από όλα αυτά που έγιναν».

Με την φράση της αυτή η 16χρονη επισφραγίζει την αλήθεια και αποκαθιστά την πραγματικότητα, επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό μου, ότι ουδεμία σχέση έχω με τα καταγγελλόμενα. Προσθέτως προς τα ως άνω αναιρετικά της κατηγορίας γεγονότα, οφείλω να θέσω υπόψη σας και το εξής παράδοξο περιστατικό που έλαβε χώρα την Κυριακή 30-8-2021 και ώρα 21.50.

Στο λογαριασμό μου στο Instagram, έλαβα μήνυμα από κάποιο άγνωστο σε εμένα πρόσωπο με το όνομα χρήστη…, στο οποίο μου έγραφε ότι: αν δεν του δώσω 15.000€ θα πάω στη φυλακή επειδή συνευρέθηκα σεξουαλικά με την αδερφή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς απολύτως δεν μπορούσε να γνωρίζει τη φερόμενη καταγγελία παρά μόνο η ίδια η κοπέλα που την έκανε.

Υπό τα ανωτέρω αναλυτικώς εκτιθέμενα γεγονότα, είναι προφανές, ότι η καταγγέλλουσα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με την μητέρα της και ενδεχομένως υπό την πίεση της τελευταίας, αλλά και αισθανόμενη εκτεθειμένη απέναντι στην φίλη της με την έννοια ότι ίσως θεωρήθηκε ότι λειτούργησε προδοτικά απέναντί της καθόσον η 16χρονη με γνώριζε από πριν και ίσως να της είχε εκδηλώσει το ερωτικό ενδιαφέρον της προς εμένα, και λόγω ενδεχομένως του νεαρού της ηλικίας της και της εξ αυτού ανωριμότητας της, επέλεξε να υποδυθεί τον ρόλο του θύματος προκειμένου να δικαιολογήσει την συμπεριφορά της.

Και δυστυχώς το έκανε αυτό μη έχοντας επίγνωση των τραγικών για εμένα συνεπειών. Υπό αυτές τις συνθήκες η προσπάθειά της να αναζητήσει δικαιολογία την οδήγησε σε επιστράτευση ψευδούς δικαιολογίας έναντι της μητέρας της, και εν τέλει σε μια καταγγελία η οποία δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την λήψη σε βάρος μου μέτρων δικονομικού καταναγκασμού

Είμαι 27 ετών, διεθνής ποδοσφαιριστής με 17 συμμετοχές στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Έχω αγωνιστεί στην Βιγιαρεάλ, στην Βιττόρια Σετουμπάλ, στην Ουέσκα, στο Ρίο Άβε και από το έτος 2019 στον Ολυμπιακό. Έχω κατακτήσει ένα Σούπερ Καπ Πορτογαλίας το έτος 2015 με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ με τον Ολυμπιακό δύο πρωταθλήματα Ελλάδος, ένα κύπελλο Ελλάδος και πρόκριση στους 16 ευρωπαϊκής διασυλλογικής οργάνωσης. Κατά συνέπεια οποιοσδήποτε περιοριστικός όρος θα συνιστούσε για εμένα ολοκληρωτική ακύρωση της καριέρας μου ως ποδοσφαιριστή.

Η ομάδα που αγωνίζομαι και γενικώς το επίπεδο που αγωνίζομαι περιλαμβάνει συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες εβδομαδιαίως. Αν μου επιβληθεί ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα ουσιαστικά τίθεται ταφόπλακα στην επαγγελματική μου υπόσταση. Αλλά και οποιαδήποτε εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα θα δημιουργούσε ανυπέρβλητες δυσκολίες καθώς απουσιάζω διαρκώς από τον τόπο της κατοικίας μου σε εκτός έδρας αγώνες επί πολλές ημέρες, ενίοτε συνεχόμενες.

Στην περίπτωση μου κάθε πιθανότητα φυγοδικίας είναι αποκλεισμένη καθώς είναι προφανές ότι τυχόν αποφυγή των υποχρεώσεών μου έναντι της Ελληνικής Πολιτείας θα εκληφθεί δίχως άλλο ως ομολογία ενοχής, γεγονός που επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι αρνούμαι…Θέλω να αποδείξω την αθωότητά μου και θα εμφανιστώ οποτεδήποτε μου ζητηθεί. Επαναλαμβάνω με κάθε ειλικρίνεια ότι ουδέποτε προέβην σε οποιαδήποτε πράξη σεξουαλικού καταναγκασμού και ποτέ δεν άσκησα την παραμικρή πίεση στην καταγγέλλουσα.

Δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να μην εμφανιστώ ενώπιον οποιασδήποτε δικαστικής αρχής οποτεδήποτε μου ζητηθεί. Είμαι αθώος και πρόθυμος να εξαντλήσω όλα τα εκ του νόμου παρεχόμενα μέσα προκειμένου να αναγνωρισθεί η αθωότητά μου».Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει