Αισιόδοξος ότι η χώρα δεν θα αντιμετωπίσει δεύτερο κύμα της πανδημίας, εμφανίζεται ο υπουργός Υγείας


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 14:56

Για τα νέα αυστηρότερα μέτρα κατά της πανδημίας, μίλησε ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ, ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος για την εξέλιξη της κατάστασης στη χώρα και αναφέρει ότι «δεν θα περάσουμε σε ένα δεύτερο κύμα». Αυτή η δήλωση έγινε στην εκπομπή της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης “Στο Κέντρο”, σημειώνοντας ότι τα μέτρα προωθήθηκαν λόγω του αυξανόμενου αριθμού των λοιμώξεων.

«Η κυβέρνηση γνώριζε ότι το φθινόπωρο θα είναι μια δύσκολη φάση και έχει προετοιμαστεί πολύ επαγγελματικά από τον Ιούλιο», ανέφερε ο ίδιος, απορρίπτοντας την κατηγορία της Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, της αρχηγού των Σοσιαλδημοκρατών, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση με την αμέλειά της έχασε τους τελευταίους μήνες το προβάδισμα στην καταπολέμηση της πανδημίας που είχε κερδίσει με το lockdown.

Η κυβέρνηση μετά τη χαλάρωση έκανε «μεγάλα λάθη», δεν υπήρχε «κανένα σαφές σχέδιο» για τον καλοκαιρινό τουρισμό ούτε για να ξεκινήσει το σχολείο το φθινόπωρο, επισήμανε η αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, ζητώντας ταυτόχρονα μία «νέα στρατηγική γρήγορων τεστ για την Αυστρία».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας – ο οποίος προέρχεται από τους Πράσινους που συγκυβερνούν με το Λαϊκό Κόμμα – ερωτηθείς ως προς τη σχέση του με τον Αυστριακό καγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, ανέφερε πως υπήρξαν «διαφορετικές εκτιμήσεις για το χρονοδιάγραμμα των μέτρων» και στη συνέχεια, σε συζητήσεις με συμβούλους, ακολούθησαν «λογικές εκτιμήσεις».

Σύμφωνα με τον Ρούντολφ ‘Ανσομπερ, εάν οι τελευταίοι περιορισμοί σε ιδιωτικές εκδηλώσεις και γιορτές, όπως η νέα επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας, δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε θα υπάρξει επίσπευση του κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης που αυτή τη στιγμή είναι η 01.00 ώρα μετά τα μεσάνυχτα, καθώς και περαιτέρω επέκταση της χρήσης μάσκας, ενώ για τον ίδιο θα ήταν κατανοητή επίσης μία παρέμβαση των αρχών σε εστίες.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 14:56

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει