Αιφνιδιασμένοι οι εφοριακοί με το νέο βαθμολόγιο


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020, 14:49

Την έντονη αντίδραση των εφοριακών υπαλλήλων προκαλεί η χθεσινή κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή με την οποία εξουσιοδοτείται ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να θεσπίσει νέο βαθμολόγιο στην Αρχή.

Σε ανακοίνωση τους οι εφοριακοί κάνουν λόγο για αιφνιδιαστικές κινήσεις εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών και ζητούν να αποσυρθεί η επίμαχη τροπολογία προειδοποιώντας με κινητοποιήσεις.

Η σχετική  ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΔΟΥ έχει ως εξής:

Με εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε χθες Τρίτη 11.2.2020 και ώρα 15:00 μ.μ. στη Βουλή η Κυβέρνηση αιφνιδιάζοντας τους «πάντες», σε συνέχεια των πολιτικών των προηγούμενων Κυβερνήσεων (και ενώ όλα τα υπόλοιπα άρθρα της τροπολογίας μπήκαν στην διαδικασία της διαβούλευσης) παρέχεται η Νομοθετική εξουσιοδότηση στον Διοικητή της ΑΑΔΕ να προχωρήσει σε ένα νέο καθεστώς βαθμολογίου κατά παρέκκλιση των κριτηρίων και της διαδικασίας που προβλέπονται στις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα και κάθε άλλης διάταξης.

Ουσιαστικά του δίνεται το Νομοθετικό εργαλείο προκειμένου να δημιουργήσει στην ΑΑΔΕ ένα σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (βαθμολόγιο, προαγωγές, μετακινήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις κ.λπ.) αυτόνομο και ανεξάρτητο από τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα και τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων.

Υπενθυμίζουμε ότι η αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει τον Ν.4389/16 και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του, στο Α΄ μέρος αναφέρει ότι «Επισυνάπτεται ότι οι ανωτέρω λειτουργίες παραμένουν στον στενό πυρήνα του Κράτους καθώς δεν απονέμεται νομική προσωπικότητα στην Νέα Αρχή», και στο άρθρο 24 αναφέρει ότι η Αρχή στελεχώνεται από μόνιμους Δημόσιους υπαλλήλους και υπαλλήλους ΙΔΑΧ.

Ευνόητο είναι λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια διαφοροποίησης των εργαζομένων στην ΑΑΔΕ από τις διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα είναι απαράδεκτη και μας βρίσκει κάθετα απέναντι.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ έχει διαχρονικά εκφράσει την αντίθεσή της σε αυτές τις μεθοδεύσεις με συνεντεύξεις τύπου, ενημερώσεις των κομμάτων της Βουλής και προσφυγές στο ΣτΕ.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα ανεχθούμε καταστάσεις εκφυλισμού της Δημοσιοϋπαλληλικής σχέσης των εργαζομένων στις Οικονομικές Υπηρεσίες.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020, 14:49

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει