Αιφνιδιαστική διαμαρτυρία κατοίκων της Λευκίμμης στο αεροδρόμιο Κέρκυρας για τον ΧΥΤΑΑπροειδοποίητα, το βράδυ του Σαββάτου, οι κάτοικοι της Λευκίμμης ήρθαν στην πόλη της Κέρκυρας και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο του νησιού, κάτι που είχαν προσπαθήσει να κάνουν και τις προηγούμενες ημέρες, δίχως όμως να τους επιτραπεί από την αστυνομία.

Οι Λευκιμμιώτες είχαν ως σκοπό με αυτή την ειρηνική τους συγκέντρωση να γνωστοποιήσουν το πρόβλημά τους με το ΧΥΤΑ Νότου στους τουρίστες του νησιού, ούτως ώστε, να γίνουν και διεθνώς γνωστά τα αιτήματά τους.

Γι’ αυτό το λόγο κρατούσαν πανό στα αγγλικά, στο οποίο αναγράφοταν “έκκληση για βοήθεια, σώστε τα παιδιά μας, SOS η Κέρκυρα κινδινεύει, διαδώστε το, πείτε την ιστορία μας στη χώρα σας”, ενώ μοίρασαν και ενημερωτικά φυλλάδια.Λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ, η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε και οι Λευκιμμιώτες αποχώρησαν δίχως προβλήματα.

Να σημειωθεί, τέλος, πως στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρεβρέθηκε κι ο Αλέξανδρος Καστρινός, που έχασε το χέρι στα πρόσφατα συμβάντα στη Λευκίμμη.

Δείτε ακόμη:


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018, 04:59

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει