Ακαμψίες της Ευελιξίας και Τελεολογίες της Αγοράς: Μία Εθνογραφία σε Γραμμές Παραγωγής στη Βουλγαρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση. όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 στις 18:30, στην αίθουσα Πολυμέσων του ΙΑΚΑ, η Δήμητρα Κόφτη (Ινστιτούτο Μax Plank) θα δώσει διάλεξη με τίτλο: Ακαμψίες της Ευελιξίας και Τελεολογίες της Αγοράς:Μία Εθνογραφία σε Γραμμές Παραγωγής στη Βουλγαρία.

Η Δήμητρα Κόφτη είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Max Planck Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (Χάλλε, Γερμανία), μέλος της ερευνητικής ομάδας “Financialization”.
Περίληψη

Το πέρασμα από την περίοδο του σοσιαλισμού στην ελεύθερη αγορά, στη Βουλγαρία, και η διαδοχή αντίστοιχων τελεολογιών έχει φιλτραριστεί από τις έννοιες της ευελιξίας, του ανταγωνισμού και της ατομικότητας. Ζητήματα που θα απασχολήσουν την ομιλία είναι οι νέες χρονικότητες και τοπικότητες της παραγωγής στο πλαίσιο του ευέλικτου καπιταλισμού, σε μία περίοδο εντατικοποίησης της κινητικότητας εργαζόμενων, εταιρειών και υπηρεσιών παγκοσμίως. Τί είδους αφηγήσεις για το μέλλον και το παρελθόν συγκροτούν το παρόν της παραγωγής; Πώς μπορεί μια εθνογραφική διερεύνηση να προσεγγίσει ζητήματα ευελιξίας της εργασίας και παραγωγής; Βασισμένη σε έρευνα, σε μία ιδιωτικοποιημένη βιομηχανία, η εθνογραφική αναζήτηση θα ακολουθήσει διάφορες εκφάνσεις με τις οποίες συναντούμε (ή δεν συναντούμε) την έννοια της ευελιξίας και τη σχέση της με πρακτικές παραγωγής και χρήσεις της τεχνολογίας, καθώς και νέες ταξικές, έμφυλες και εθνοτικές ανισότητες από τη διοίκηση μέχρι το τέλος του ταινιόδρομου και τις αθέατες υπεργολαβίες.

Για περισσότερες πληροφορίες http://www.ha.uth.gr/index.php?page=events-search.display&a=408

Μπορεί επίσης να σας αρέσει