Ακυρώθηκαν από την UEFA οι τελικές φάσεις του ευρωπαϊκού ανδρών και γυναικών Κ19Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, 18:15

Η UEFA ακύρωσε την διεξαγωγή των τελικών φάσεων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 19 ετών για άνδρες και γυναίκες λόγω της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. Το τουρνουά ανδρών επρόκειτο να διεξαχθεί στη Ρουμανία με έναρξη από τις 30 Ιουνίου και το αντίστοιχο των γυναικών στη Λευκορωσία από τις 21 Ιουλίου.

Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, είναι μία από τις 12 πόλεις για την φιλοξενία του Euro 2020 ανδρών, αλλά η UEFA αναμένεται να λάβει απόφαση σχετικά με την διοργάνωση αυτή στις 5 Μαρτίου.

«Κατά τη λήψη αυτών των αποφάσεων, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA εκτίμησε ότι, με τους κυβερνητικούς περιορισμούς που ισχύουν επί του παρόντος, τα ταξίδια των ομάδων και η διοργάνωση των μίνι-τουρνουά θα αποδειχθούν πολύ δύσκολα. Ζητήθηκε η γνώμη των ενώσεων μελών της UEFA και υποστήριξαν την απόφαση. Παρόλο που είναι ατυχές το γεγονός ότι δεν μπορούν να γίνουν διοργανώσεις νέων στην τρέχουσα σεζόν, αυτό που προέχει είναι η υγεία και η ασφάλεια των ποδοσφαιριστών», αναφέρει η UEFA.

Η UEFA αποφάσισε επίσης να μετακινήσει τους τελικούς του Champions League ποδοσφαίρου σάλας (Futsal) από τη Λευκορωσία στο Ζάγκρεμπ.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, 18:17Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει