Αλκ. Στεφανής: «Δεν μας ανησυχεί τίποτα»


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, 20:38

«Δεν μας ανησυχεί τίποτα. Αναλύουμε κάθε φορά την κατάσταση και αναλόγως πράττουμε», σχολίασε ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής – σε συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς – την αναγγελία της Τουρκίας για την αποστολή 1.000 κομάντος στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

«Εξετάζουμε τι δυνατότητες έχει και βάσει αυτών των δυνατοτήτων, σχεδιάζουμε τη δική μας αντίδραση. Περιμένουμε ότι θα κλιμακώσει την κατάσταση. Είμαστε έτοιμοι γι αυτό και συνεχώς ενισχυόμεθα σε πολλαπλά επίπεδα», επισήμανε.

Για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας ο κ. Στεφανής ανέφερε ότι «αναλύουμε κι αυτό το θέμα και ανάλογα σχεδιάζουμε». Παράλληλα εκτίμησε ότι η Τουρκία «δεν θα το κλιμακώσει τόσο, ώστε να προκληθεί ένα θερμό επεισόδιο, αλλά κι αν προκύψει έχουμε τη δυνατότητα να απαντήσουμε».

«Σε καμία περίπτωση δεν επιζητούμε και δεν πάμε εμείς πρώτοι στο να προκαλέσοuμε θερμό επεισόδιο. Σε καμία περίπτωση δεν πάμε να κλιμακώσουμε την κατάσταση», ξεκαθάρισε. «Σημασία έχει να λύσουμε την κατάσταση με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μη γίνει χειρότερη. Έχουμε γνώση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Με σταθερά βήματα δείχνουμε ότι δεν είμαστε εμείς εκείνοι που προκαλούμε κι αυτό φαίνεται», πρόσθεσε.

«Είμαστε Έλληνες και αγαπούμε την πατρίδα μας και το πλαίσιο της άμυνας που ενασκούμε είναι συνταγματικό δικαίωμά μας και κανείς δεν μπορεί να μας το αφαιρέσει. Έχουμε δύναμη και αποφασιστικότητα και ξέρουμε τι θα κάνουμε υπερασπίζοντας την πατρίδα μας. Είναι η στιγμή και το βλέπουμε καθημερινά αυτό, να φύγουμε οι Έλληνες από το «εγώ» και και να δούμε το “εμείς”. Και το “εμείς” είναι η πατρίδα. Όταν η πατρίδα είναι καλά, όλοι είμαστε καλά. Και αυτή τη στιγμή με αισιοδοξία προσπαθούμε για αυτό», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, 22:14

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει