Αλλάζουν οι πινακίδες των αυτοκινήτων



Η εφημερίδα «NOVA MAKEDONIJA», σε πρωτοσέλιδo δημοσίευμα αναφέρει ότι από το Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων της Βόρειας Μακεδονίας ενημέρωσαν ότι η έκδοση νέων πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων με το ακρωνύμιο «NMK», όπως προκύπτει ως υποχρέωση από τη Συμφωνία των Πρεσπών, πρέπει να ξεκινήσει περί τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας (από 15.06.2019).

Όπως προβλέπουν τα συμφωνηθέντα, τώρα πλέον στη γαλάζια λωρίδα της πινακίδας αντί του μέχρι τώρα υφιστάμενου κωδικού «MK» θα αναγράφεται ο κωδικός «NMK». Από το Υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας ενημέρωσαν επίσης ότι τα αυτοκόλλητα με τον κωδικό «NMK» θα συνεχίσουν να εκδίδονται μέχρι τις 12.02.2024.

Μέχρι σήμερα, σημειώνει στις συνοριακές διόδους για τα οχήματα που εισέρχονταν από τη Βόρεια Μακεδονία στην Ελλάδα εκδίδονταν αυτοκόλλητα με τον κωδικό «NMK», ως ενδιάμεση λύση μέχρι την επεξεργασία των νέων πινακίδων κυκλοφορίας.

Τα οχήματα της Βόρειας Μακεδονίας που έφεραν πινακίδες με τον κωδικό «MK», σχολιάζει επίσης η εφημερίδα αποτελούσαν συχνά στόχο βίαιων ατόμων στην Ελλάδα και πολλοί πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας επέστρεφαν από την Ελλάδα με οχήματα που είτε είχαν υποστεί ζημίες είτε πάνω σε αυτά είχαν αναγραφεί εθνικιστικά μηνύματα.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019, 16:32

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει