Αλ. Μεϊκόπουλος: Ξεπάγωμα, μετά από 6 χρόνια, των προσλήψεων στην Υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη δήλωση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ξεπαγώνουν μετά από 6 χρόνια οι προσλήψεις στον χώρο της Υγείας με την έκδοση της κατανομής για την πλήρωση 101 θέσεων τακτικού προσωπικού Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2016, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο.

Οι θέσεις αυτές αποτελούν τμήμα της συνολικής προκήρυξης των 985 μόνιμων νοσηλευτών, παραϊατρικού και υγειονομικού προσωπικού (4Κ/2015 (ΦΕΚ 5/15-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.), ενώ τα προσωρινά αποτελέσματα της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) της Προκήρυξης 4Κ/2015 αναμένονται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Με την υλοποίηση της πρώτης δέσμης των διορισμών μόνιμου προσωπικού στην Υγεία, η οποία θα συμπληρωθεί με την δεύτερη δέσμη των 2.440 προσλήψεων που αφορούν μόνιμες θέσεις όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό), επιβεβαιώνεται η κυβερνητική προτεραιότητα για αναβάθμιση του εθνικού συστήματος Υγείας. Η κυβέρνηση προχωρά μέσα στο 2016 στην διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, την εγγυημένη κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού σε φάρμακα, εξετάσεις, νοσήλια, την αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την θέσπιση κινήτρων για την προσέλκυση των γιατρών σε άγονες και νησιωτικές περιοχές, βήματα που αποδεικνύουν τον κοινωνικό προσανατολισμό και το προοδευτικό αποτύπωμα των επιλογών της.

Ο ηλεκτρικός σύνδεσμος με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας: http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/3707-proslhpseis-esy

Μπορεί επίσης να σας αρέσει