Αμερικανικά μαχητικά F-15 προσγειώθηκαν σε πολωνική αεροπορική βάσηΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, 02:26

Αμερικανικά μαχητικά F-15 προσγειώθηκαν την Πέμπτη σε πολωνική αεροπορική βάση, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, καθώς το ΝΑΤΟ ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία στην ανατολική του πτέρυγα εν μέσω των εντάσεων στην αντιπαράθεση Ουκρανίας-Ρωσίας.

Τα μαχητικά έφτασαν καθώς περισσότερες αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύσσονται στην Πολωνία, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να πραγματοποιεί επίσης επίσκεψη στη χώρα σε ένδειξη αλληλεγγύης.

«Σήμερα, αμερικανικά μαχητικά F-15 προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση στο Λασκ, θα υποστηρίξουν την ανατολική πτέρυγα στο πλαίσιο της αποστολής αεροπορικής αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ», έγραψε με tweet του ο Μάριους Μπλάστσακ.

Ο υπουργός δεν ανέφερε τον αριθμό των F-15 που προσγειώθηκαν στη βάση.

Αμερικανικά F-15 έχουν επίσης σταλεί στη Βαλτική.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε την Πέμπτη ότι το Λονδίνο μπορεί να στείλει επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις για να βοηθήσει στη στήριξη των συμμάχων του στην Ανατολική Ευρώπη αν χρειαστεί, αφού ανακοίνωσε τη Δευτέρα την ανάπτυξη 350 στρατιωτών στην Πολωνία.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, 02:26Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει