Αμερικανικά πειράματα στην Γεωργία υπεύθυνα για θανάτουςΤο χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ εργαστήριο «Lugar Center» για τη δημόσια υγεία, κοντά στην Τιφλίδα, πραγματοποίησε έρευνες για βιοχημικά όπλα –δήθεν ως φαρμακευτικά πειράματα-, που μπορεί να στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 73 ανθρώπους, καταγγέλλει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Αδιευκρίνιστο παραμένει τι πραγματικά έχει συμβεί στις άκρως απόρρητες αμερικανικές έρευνες που γίνονται στο ερευνητικό κέντρο, στα νότια των συνόρων με την Ρωσία, αναφέρει η ρωσική ανακοίνωση μετά από μελέτη φακέλων ενός πρώην υπουργού της Γεωργίας που δημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο.

Στα στοιχεία αυτά επισημαίνονται οι θάνατοι 73 ανθρώπων σε σύντομο χρονικό διάστημα (24 νεκροί μόνον τον Δεκέμβριο του 2015) που αποδίδονται «στις δοκιμές άκρως τοξικού βιολογικού υλικού με θανατηφόρες επιπτώσεις» είπε ο Igor Kirillov, διοικητής του ρωσικού κλάδου υπεύθυνου για την προστασία από ραδιενεργά, χημικά και βιολογικά όπλα.

Ο Κιρίλοφ αμφισβήτησε την επίσημη εκδοχή ότι στο Richard Lugar Center πραγματοποιούνται πειράματα για κάποιο φάρμακο που αποκαλείται Sovaldi, για την ηπατίτιδα C.

Ο αριθμός των θανάτων που αποδίδονται στις έρευνες για το Sovaldi, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ανάλογες έρευνες που έχουν γίνει στη Ρωσία για το ίδιο φάρμακο-χωρίς να υπάρξουν θανατηφόρα περιστατικά.

Ο Κιρίλοφ χαρακτήρισε επίσης «ανήθικο το γεγονός ότι εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κλινικά πειράματα –κατά παράβαση του διεθνούς νόμου και την θέληση των ασθενών». «Κάτι που συνηθίζουν οι ΗΠΑ σε διάφορες ξένες χώρες», πρόσθεσε ο Κιρίλοφ.

Το RT πρόβαλε επίσης σχεδιάγραμμα από την εξάπλωση ασθενειών από μολυσμένα κουνούπια που προήλθαν από την περιοχή της Γεωργίας στη νότια Ρωσία και τα οποία αποτελούν επίσης πεδίο ερευνών, μετά τις αποκαλύψεις για τους θανάτους από τα αμερικανικά πειράματα για το Sovaldi.

Ακόμη ο Ρώσος αξιωματούχος είπε πως τα νέα στοιχεία «επιτρέπουν να ρίξουμε μια νέα ματιά στο ξέσπασμα του αφρικανικού πυρετού των χοίρων, που είχε ξεσπάσει στη νότια Ρωσία στα 2007-2018 έχοντας μεταδοθεί και πάλι από την περιοχή της Γεωργίας».

Πληροφορίες από RT_com

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018, 14:18

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει