Ανάκληση απόφασης της ΓΓΑ ζητά από τον υφυπουργό Αθλητισμού η ΕΠΣ Μακεδονίας


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 18:19

Με επιστολή της προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που υπογράφουν ο πρόεδρος Σάββας Δημητριάδης και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Γιουρούκαλης, η ΕΠΣ Μακεδονίας επισημαίνει την αντικανονικότητα Νόμου σχετικά με την στέρηση δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών της ως προς το δικαίωμα ωφέλειας των μορίων που τους παρέχει ο Νόμος για την είσοδό τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΠΣΜ:

«Κύριε Υφυπουργέ,

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μας με την αρμόδια υπηρεσία της Γ.Γ.Α., ενημερωθήκαμε ότι, επειδή κάποιες Ε.Π.Σ. δεν έχουν αθλητική αναγνώριση !!!, αν και λειτουργούν και προσφέρουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο πολλές δεκαετίες, οι ποδοσφαιριστές που μετέχουν στις μικτές ομάδες των Ε.Π.Σ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αρμοδιότητας Ε.Π.Ο. δεν έχουν δικαίωμα ωφέλειας των μορίων που τους παρέχει ο Νόμος για την είσοδό τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα (παρ. 2 και 8 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του από το άρθρο 38 παρ. 1 και 2 του Ν. 4115/2013), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εγγραφούν στον ειδικό πίνακα της Γ.Γ.Α. για τους διακριθέντες αθλητές (σχετικός σύνδεσμος: https://gga.gov.gr/athlitismos/athlitismos/diakrithentes-athlite).

Παρά το γεγονός ότι η Ε.Π.Σ. Μακεδονίας έχει λάβει αθλητική αναγνώριση, οι ποδοσφαιριστές των μικτών της ομάδων στερούνται του ως άνω δικαιώματος, επειδή, σύμφωνα με την ενημέρωση, οι αντίπαλες ομάδες της Ε.Π.Σ.Μ. στο πρωτάθλημα δεν έχουν αθλητική αναγνώριση από τη Γ.Γ.Α. Είναι δε τραγελαφικό το γεγονός ότι ουδέποτε εκδόθηκε σχετική οδηγία ή απόφαση από τους αρμόδιους φορείς για την ακυρότητα ή μη διάκριση αθλητή σε περίπτωση που το σωματείο/Ε.Π.Σ. δεν κατέχει αθλητική αναγνώριση.

Θεωρούμε δεδομένο, κύριε Υφυπουργέ, ότι θα επιληφθείτε και θα επιλύσετε άμεσα του παραπάνω προβλήματος, επειδή κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τον κόπο, τις προσπάθειες και το μέλλον των παιδιών μας. Ελπίζουμε ότι όλο το γεγονός που δημιουργήθηκε οφείλεται σε λάθος ενημέρωση των υπαλλήλων της Γ.Γ.Α.».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 18:21

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει