Ανέξ. Δημοτικοί Σύμβουλοι Βόλου: Όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ειλικρινά πιστεύαμε ότι έχουμε ζήσει το πολιτικό ναδίρ με τούτη την δημοτική αρχή, μα οι θλιβερές εκπλήξεις δείχνουν ότι η πόλη μας έχει μπει σε σπιράλ απύθμενης πολιτικής εξαθλίωσης με ευθύνη της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής και του κ. Μουλά. Βιώσαμε στο πρόσφατο ΔΣ του δήμου σκηνές που υπερβαίνουν την γνωστή πλέον ύβρη, τον ευτελισμό των θεσμών και της δημοκρατίας από ανθρώπους που τυχαία βρέθηκαν σε θέσεις θεσμικές, χωρίς να έχουν πολιτική παιδεία και συγκρότηση και οραματίζονται την πόλη μας ως λάφυρο αγέλης.

Το μείζον πρόβλημα της χώρας, το προσφυγικό και η πιθανή δημιουργία στον Βόλο χώρου υποδοχής προσφύγων ήταν το θέμα του Δημοτικού συμβουλίου, που ασχέτως μικροπολιτικών διαφορών δεν όφειλε να είναι πεδίο των γνωστών ποδοσφαιρικών λογικών της δημοτικής αρχής, που κατέληξε σε άλλη μια ήττα της δημοκρατίας και της ευνομούμενης πολιτείας. Ναι ζήσαμε την βία, τον φασισμό, χρυσαυγίτες με κουκουλοφόρους στην διπλανή αίθουσα του ΔΣ να χρησιμοποιούν σωματική βία, αυτό που αποστρεφόμαστε με οργή σε κάθε έκφανσή της. Ζήσαμε ταυτόχρονα, δυστυχώς για μια ακόμη φορά την λεκτική βία και το πολιτικό μπούλινγκ στην αίθουσα του ΔΣ, με τις γνωστές πια λογικές αρένας, των συμβούλων της πλειοψηφίας με ενορχηστρωτή τον εν αργία δήμαρχο κ. Μπέο, να δίνει ρυθμό στο μπουλούκι με διευθυντή ορχήστρας τον πρόεδρο του ΔΣ , κύριο Μουλά που σε ρόλο δικτάτορα υβρίζει και χλευάζει όποιον μιλάει και όποιον έχει άποψη. Του επιστρέφουμε τις ύβρεις και τις κατηγορίες για την παρέα του, με την ευχή να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Η συνεχής καταστρατήγηση του θεσμικού του ρόλου ως προέδρου του ΔΣ, διακόπτοντας, υβρίζοντας, συκοφαντώντας δημοτικούς συμβούλους, η όποιον έχει άλλη άποψη, δεν αποτελεί μόνον πολιτικό ατόπημα, είναι παράβαση καθήκοντος και συχνά συκοφαντική δυσφήμηση. Καλό θα ήταν να προσέξει στο μέλλον να περιοριστεί στα θεσμικά του καθήκοντα, γιατί τα πεπραγμένα του είναι αρκετά και καταγεγραμμένα, μια και οι μειοψηφίες, αλλά πολύ περισσότερο οι Βολιώτες δεν ανέχονται πλέον ανάλογες συμπεριφορές. Σε ότι μας αφορά, δεν θα ανεχτούμε ξανά στο μέλλον οι συνεδριάσεις να διεξάγονται υπό τέτοιες συνθήκες, ευτελίζοντας όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς της πόλης και μην επιτρέποντας την ουσιαστική συζήτηση για θέματα που διαπερνούν όλη την τοπική κοινωνία

Το μείζον προσφυγικό ζήτημα που ζούμε, όπως όλος ο ελληνικός λαός έτσι και οι Βολιώτες το αντιμετωπίζουν με περισσή αυταπάρνηση, φροντίδα και ανθρωπιά, κλείνοντας τα αυτιά τους στις ξενοφοβικές Κασσάνδρες που ακούγονται σποραδικά. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο καθορισμός του χώρου για κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, έστω και αν πληροί ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Εξαιρετικά σημαντικό είναι να είναι λειτουργικό στην καθημερινή συνδρομή των συνανθρώπων μας. Μιλάμε για την σίτιση, την καθαριότητα, τους χώρους υγιεινής, την μετακίνηση, την ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα. Αυτές τις δραστηριότητες θα τις αναλάβουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι του κράτους, ο Δήμος, οι εθελοντικές συλλογικότητες, η Μητρόπολη και οι επιστημονικοί σύλλογοι της πόλης μας, όπου αρκετοί από αυτούς προς τιμήν τους έχουν ήδη κινητοποιηθεί.

Οπότε ο ορισμός του χώρου μόνον δεν φτάνει, γι αυτό προτείναμε στο ΔΣ , πράγμα που αμφιβάλουμε αν ακούστηκε μέσα σε αυτό το σκηνικό που στήθηκε, ότι μοναδική πρόταση που θα είναι και λειτουργικά σωστή αφού θα διασφαλίζει και την διάρκεια, είναι αυτή που θα προκύψει ως προϊόν σύσκεψης των παραπάνω φορέων, με την αιγίδα του Δήμου, άμεσα, μια και αυτοί οι φορείς θα αναλάβουν και το περισσότερο βάρος, ώστε να έχουμε αποτελέσματα αλλά και διάρκεια για όσο χρειαστεί.

Καλούμε λοιπόν την Δημοτική αρχή, να σταματήσει την απλή ονοματολογία χώρων και να ετοιμάσει το συντομότερο δυνατόν, την σύσκεψη των φορέων της πόλης μας, αυτών που θα ασχοληθούν πραγματικά με το προσφυγικό πρόβλημα , πριν εξελιχθεί σε κρίση στην περιοχή μας.

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι

Ελενη Ανδρέου Μεϊκοπούλου
Ιάσων Αποστολάκης
Κων/νος Γαργάλας
Ματθαίος Δραμητινός
Ιωάννης Μολοχίδης
Φωτεινή Κοκκινάκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει