Ανήσυχοι οι κάτοικοι στην Κορέστεια Καστοριάς


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, 19:57

Η 42χρονη γυναίκα που απεβίωσε προ ημερών στην Καστοριά χτυπημένη από τον κορωνοϊό, μητέρα τριών παιδιών, ήταν κάτοικος του χωριού Κορέστεια. Περίπου 400 άτομα κατοικούν σε αυτή την κοινότητα. Η γυναίκα πριν παρουσιάσει συμπτώματα είχε επισκεφτεί οδοντογιατρό στην πόλη της Καστοριάς. Επέστρεψε στην Κορέστεια και μετά από 3 μέρες, όπως επιμένουν οι πληροφορίες, μετέβη στην εκκλησία όπου και μετέλαβε, όπως και πολλοί συγχωριανοί της.

Η τραγική συνέχεια αυτής της ιστορίας είναι γνωστή. Όμως ως φαίνεται και όπως επιμένουν οι πληροφορίες από την πόλη της Καστοριάς και από τις γύρω κοινότητες, έχουν εντοπιστεί κι άλλα κρούσματα στο χωριό Κορέστεια, όπου έχει μεταβεί μόνο ένα συνεργείο για απολύμανση του φούρνου και του σούπερ μάρκετ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει γίνει καμία δειγματοληψία και δεν έχει γίνει κανένα τεστ προκειμένου να εξιχνιαστεί αν υπάρχουν κι άλλα κρούσματα κορωνοϊού στο χωριό.

Όμως, οι ίδιοι κάτοικοι που κάθε μέρα που περνάει γίνονται και πιο ανήσυχοι, ενημερώνουν τους συγγενείς και τους γνωστούς τους πως ο κορωνοϊός έχει εγκατασταθεί στο χωριό και πως χρειάζεται άμεση λήψη μέτρων, σε πρώτη φάση, την άμεση ιχνηλάτηση με δειγματοληψίες, πιθανών κρουσμάτων και των επαφών τους.

Το zougla.gr προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τις τοπικές Αρχές και στην Καστοριά και στις γύρω κοινότητες, νωρίς το βράδυ της Πέμπτης. Μας εξήγησαν πως ο δήμαρχος Καστοριάς θα είναι διαθέσιμος να δώσει πληροφορίες για όλα τα παραπάνω την Παρασκευή το πρωί, όμως κάθε ώρα που περνάει ενισχύει τις ανησυχίες και τους φόβους των κατοίκων. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, στον Νομό Καστοριάς υπάρχουν αρκετά κρούσματα και συνολικά ανέρχονται στα 33 επιβεβαιωμένα. Απ’ αυτά, 13 αφορούν ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου και τα υπόλοιπα 20, πολίτες.

Σύμφωνα δε με την τοπική ιστοσελίδα fonikastorias.gr, στην περιοχή «δυστυχώς επικρατεί ένα μπάχαλο στην ενημέρωση από τους τοπικούς μας φορείς καθώς κι από μέσα ενημέρωσης, τοπικά αλλά και πανελλήνια, για τον ακριβή αριθμό των επιβεβαιωμένων θετικών στον κορωναϊό κρουσμάτων στην Καστοριά».

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, 19:57

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει