Αναβάλλονται γάμοι, βαπτίσεις – Τι ισχύει για κηδείες και λειτουργίες εν μέσω lockdown


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 15:36

Με το νέο lockdown να τίθεται σε ισχύ για τη χώρα από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου διάρκειας έως και τις 30 Νοεμβρίου, σύγχυση επικρατεί σχετικά με το τι θα γίνει όσον αφορά τις λειτουργίες, τις τελετές και τα λοιπά μυστήρια. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες ώρες, την ώρα που οι ενορίες σε όλη τη χώρα δηλώνουν έτοιμες να εφαρμόσουν εκ νέου τα νέα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του Covid-19. 

«Θολό» σημείο αποτελεί η ατομική προσευχή (αν δηλαδή θα επιτρέπεται στους πιστούς να εισέλθουν εντός της εκκλησίας για προσευχή), ωστόσο εν αναμονή της επίσημης Υπουργικής Απόφασης το πιο πιθανό είναι να εφαρμοστούν τα παρακάτω, βάσει και του «μοντέλου Θεσσαλονίκης».

Λειτουργίες χωρίς πιστούς

Καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown, οι λειτουργίες μέσα στις εκκλησίες θα γίνονται κανονικά χωρίς πιστούς, μόνο με τους ιερείς και τους διορισμένους ψάλτες.

Αναβολή γάμων – βαπτίσεων 

Οι γάμοι που έχουν κλειστεί για το διάστημα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες θα χρειαστεί να αναβληθούν και να μετατεθούν σε νέες ημερομηνίες, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις βαπτίσεις.

Κηδείες έως 9 άτομα

Οι κηδείες θα τελούνται αποκλειστικά και μόνο με την παρουσία εννέα ατόμων.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 15:41

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει