Αναγκαστική αποφυλάκιση 54.000 κρατουμένων λόγω κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020, 11:11

Το Ιράν, στο οποίο τουλάχιστον 77 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κοροναϊό σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, απελευθέρωσε προσωρινά περισσότερους από 54.000 κρατούμενους σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την εξάπλωση της νόσου στις φυλακές της χώρας, στις οποίες υπάρχει υπερπληθυσμός, σύμφωνα με το BBC.

Στους εγκλείστους επετράπη να βγουν από την φυλακή αφού εξετάστηκαν και βγήκαν αρνητικοί στο τεστ για τον νέο κοροναϊό και αφού κατέβαλαν εγγύηση, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί.

Στους κρατούμενους για θέματα ασφαλείας που έχουν καταδικαστεί σε περισσότερα από πέντε χρόνια κάθειρξης δεν θα επιτραπεί να βγουν από τη φυλακή, πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με Βρετανίδα βουλευτή που επικαλείται το BBC, η Βρετανοϊρανή Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ, που βρίσκεται φυλακισμένη στο Ιράν, μπορεί να αφεθεί ελεύθερη σύντομα.

Σύμφωνα με τη βουλευτή Τούλιπ Σίντικ, ο Ιρανός πρεσβευτής στη Βρετανία δήλωσε ότι η Ζαγαρί-Ράτκλιφ “μπορεί να αφεθεί ελεύθερη παίρνοντας άδεια απουσίας σήμερα ή αύριο”.

Ο σύζυγός της δήλωσε το Σάββατο ότι πιστεύει πως η σύζυγός του προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό στην φυλακή και ότι οι αρχές αρνούνται να της κάνουν εξετάσεις.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Δικαιοσύνης Εσμαϊλί υπογράμμισε τη Δευτέρα ότι η Ζαγαρί-Ράτκλιφ επικοινώνησε στη συνέχεια με την οικογένειά της και «τους είπε ότι είναι καλά στην υγεία της».

Στη Ναζανίν επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών το 2016 στο Ιράν μετά την καταδίκη της για κατασκοπεία, κατηγορία την οποία αρνείται.

Πηγή: BBC,ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020, 11:11

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει