Αναζητείται λύση εξαγοράς της θυγατρικής στη ΓαλλίαΛύση εξαγοράς μέσω των δικαστηρίων αναζητείται για τη θυγατρική εταιρεία της Thomas Cook στη Γαλλία, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας και εξυπηρετώντας τους χιλιάδες των πελατών, που την εμπιστεύονταν. Αντίθετα η θυγατρική στο Βέλγιο δεν κατάφερε να βρει τα απαιτούμενα κεφάλαια και έβαλε λουκέτο, αφήνοντας 500 εργαζόμενους στο δρόμο.

Στη Γαλλία, το εμποροδικείο της Νάντης ξεκίνησε σήμερα τη συλλογική διαδικασία δικαστικού διακανονισμού για την Thomas Cook France, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η θυγατρική που απασχολεί 780 υπαλλήλους στη χώρα αυτή.

«Ο στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχιστεί η δραστηριότητα της γαλλικής θυγατρικής και να προχωρήσουμε γρήγορα σε μια λύση εξαγοράς, υπό δικαστική προστασία», πρόσθεσε.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις προσφορές τους μέχρι τα μεσάνυχτα της 22ας Οκτωβρίου.

Το εμποροδικείο της Νάντης θα εξετάσει ξανά την υπόθεση στις 5 Νοεμβρίου.

Η εταιρεία, που διατηρεί 172 ταξιδιωτικά γραφεία στη Γαλλία και ο ετήσιος κύκλος εργασιών της ανέρχεται στα 425 εκατομμύρια ευρώ, ανέφερε ότι «πολλοί σοβαροί δυνητικοί αγοραστές του τουριστικού τομέα έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους» να την εξαγοράσουν.

Κατέρρευσε η θυγατρική στο Βέλγιο

Νωρίτερα σήμερα, το εμποροδικείο της Γάνδης, στο Βέλγιο, είχε ανακοινώσει τη χρεοκοπία της Thomas Cook Retail Belgium, που απασχολεί 500 εργαζομένους.

Η εταιρεία δεν κατάφερε να βρει εγκαίρως τα 5 εκατομμύρια ευρώ που χρειαζόταν ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αναδιοργάνωσής της υπό δικαστική προστασία από τους πιστωτές της.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019, 19:57

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει