Αναθεώρηση των κριτηρίων διαβάθμισης και παραγωγικότητας της αγροτικής γης

Ζητά με αναφορά του ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την αναθεώρηση των κριτηρίων για τη διαβάθμιση της αγροτικής γης σε ποιότητες και την κατάταξή της σε κατηγορίες παραγωγικότητας επισημαίνει με αναφορά του προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος.

Η αναφορά του βουλευτή έχει ως εξής: «η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, της οποίας έλαβα γνώση, επισημαίνει ότι το «κριτήριο παραγωγικότητας 2 Αναδασμός ή ο Προγραμματισμός Αναδασμού», το οποίο ορίζεται στο ΦΕΚ/Β/1528/2010, θα πρέπει να πάψει να υφίσταται ως κριτήριο παραγωγικότητας της αγροτικής γης. Το σύνολο των αγροτεμαχίων της περιοχής του Αλμυρού βρίσκεται σε καθεστώς αναδασμού, αποτελώντας ανασταλτικό παράγοντα για ιδιωτικές επενδύσεις στην περιοχή, όπως είναι η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών πάρκων.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται ότι το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να επιληφθεί άμεσα της κατάστασης, ώστε να ενισχυθεί η επενδυτική δυναμική στην περιοχή του Αλμυρού αφού το καθεστώς αναδασμού δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί κριτήριο διαβάθμισης της παραγωγηκότητας, καταλήγει η αναφορά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει