Ανακοίνωσε ζημιές μετά από πέντε χρόνια


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 14:22

Η Delta Air Lines ανακοίνωσε ζημιές στο τρίμηνο, για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έπληξε τον ταξιδιωτικό κλάδο.

Καθώς το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου υπόκειται σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς και σε κυβερνητικές εντολές για να μείνουμε σπίτι, τα αεροπορικά ταξίδια έχει σταματήσει.

Για την Delta και τις άλλες αερορποικές, ο κορονοϊός διέκοψε μια ιστορική άνθηση του κλάδου. Η Delta είχε ανακοινώσει 10 συνεχόμενα έτη ετήσιων κερδών και ανέμενε ένα ακόμη έτος υψηλής ζήτησης το 2020.

Η τελευταία φορά που είχε ανακοινώσει ζημιές για το τρίμηνο, ήταν το δ΄ τρίμηνο του 2014.

“Είναι πραγματικά πρωτοφανείς στιγμές για όλους μας, συμπεριλαμβανομένου και του αεροπορικού κλάδου”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Es Bastian.

«Η Delta λαμβάνει καθοριστική δράση για να δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια των υπαλλήλων και πελατών της καθώς και στην προστασία των δραστηριοτήτων μας και στην ενίσχυση της ρευστότητας».

Η Delta ανακοίνωσε ζημιές 534 εκατ. δολαρίων για το α΄ τρίμηνο, έναντι των κερδών 730 εκατ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Τα προσαρμοσμένα αποτελέσματα εμφάνισαν ζημιές 326 εκατ. δολαρίων, ή 51 σεντς ανά μετοχή, από τα κέρδη των 96 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 14:22

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει