Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων για το άνοιγμα των μαγαζιών παραμονή Αγ. Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνάδελφοι έμποροι,

Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, ερωτηθήκαμε εάν συμφωνούμε να είναι ανοιχτά τα καταστήματα το απόγευμα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου, παραμονή της αργίας του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της πόλης μας, με την αιτιολογία ότι η 6 η Δεκέμβρη φέτος πέφτει Τρίτη, που είναι διπλή μέρα για τους εμπόρους και προκειμένου να μη χαθεί ο διπλός τζίρος και να αναπληρωθεί το απόγευμα της προηγούμενης μέρας. Εμείς ως Αγωνιστική Συνεργασία θέλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους εμπόρους, καθώς και τους εμποροϋπαλλήλους και το καταναλωτικό κοινό ότι ουδέποτε συναινέσαμε σε μια τέτοια απόφαση.

Καταρχάς η απόφαση ήταν ήδη προαποφασισμένη από την πλειοψηφίατων μελών του Δ.Σ. και ο τρόπος που αποφασίστηκε κάτι τέτοιο, δηλαδή τηλεφωνικά δεν μας βρίσκει σύμφωνους, καθώς έτσι καταργούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν μας δόθηκε η δυνατότητα διαλόγου και καταγραφής της άποψης μας στα πρακτικά. Με αφορμή λοιπόν αυτό το γεγονός νιώσαμε την ανάγκη να εκφράσουμε τη θέση μας μέσα από αυτή την ανακοίνωση.

Ο εμπορικός κόσμος εδώ και χρόνια βάλλεται συνεχόμενα από αποφάσεις των νυν και προηγούμενων κυβερνήσεων περί απελευθέρωσης ωραρίου. Ένα ωράριο, που για να κατακτηθεί κάποιοι αγωνίστηκαν και πάλεψαν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Στα πλαίσια αυτής της απελευθέρωσης συμπεριλαμβάνονται οι ανοιχτές Κυριακές, οι λευκές νύχτες, οι μαύρες Παρασκευές και κάθε άλλου είδους πολύχρωμη παρέμβαση μας σφυρίξουν οι εκάστωτε κυβερνήσεις, η ΕΕ και τα μονοπώλια, στο όνομα της ανάπτυξης και των χαμένων τζίρων.

Εμείς ως Αγωνιστική Συνεργασία διαφωνούμε κάθετα με τέτοιου είδους παρεμβάσεις πάνω στο ωράριο μας. Θεωρούμε ότι δεν έχει να μας προσφέρει κάτι παραπάνω στον ήδη πεσμένο τζίρο παρά μόνο αύξηση των λειτουργικών μας εξόδων και εξάντληση των αντοχών μας. Ο μειωμένος τζίρος άλλωστε δεν έχει να κάνει με τις ελλιπείς ώρες ανοιχτής αγοράς, αλλά με την άδεια μας τσέπη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εμπόρους το απόγευμα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου να κρατήσουν τα μαγαζιά τους κλειστά. Καλούμε στην συμμετοχή στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Αν δεν αντισταθούμε σε τέτοιου είδους αποφάσεις όσο ακόμα αντέχουμε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρεθούμε με ένα λουκέτο στην πόρτα των καταστημάτων μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει