Ανακοίνωση Δήμου Βόλου σχετικά με το θεσμό «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχει δώσει τις εγγυήσεις για την οικονομική ενίσχυση της πόλης που θα επιλεγεί, όπως ζητεί η αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων ελληνικών πόλεων για το θεσμό «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021», ανέλαβαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Πολιτισμού, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ΑριστείδηςΜπαλτάς, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή εκπροσώπων, δημάρχων και αντιδημάρχων, από τις 14 υποψήφιες ελληνικές πόλεις.

Σε αντίθετη περίπτωση η επιτροπή προειδοποιεί για συνολικό αποκλεισμό της Ελλάδας, κάτι που προφανώς θα αποτελέσει βαρύ πλήγμα για την εικόνα της χώρα μας.

Στη σύσκεψη, που από πλευράς Δήμου Βόλου μετείχε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιούλη Τοκαλή – Μποντού, και που έγινε σε ένα θετικό κλίμα, πέραν του οικονομικού θέματος, τέθηκε και το ζήτημα της εναρμόνισης της ελληνικής με την ευρωπαϊκή Νομοθεσία σε ό,τι αφορά τη μορφή και τη λειτουργία του ανεξάρτητου φορέα που θα συσταθεί από την πόλη που θα λάβει την εντολή να διοργανώσει τις εκδηλώσεις.

Ο διαχειριστικός αυτός φορέας θα πρέπει να έχει τη μορφή εταιρίας ειδικού σκοπού, αλλιώς υπάρχει ο πολύ σοβαρός κίνδυνος να «μπλοκάρεται» η διαδικασία από το ελεγκτικό συνέδριο (πληρωμές κλπ)

Συμφωνήθηκε, ακόμη, οι δημοτικοί άρχοντες να συγκεκριμενοποιήσουν τις προτάσεις τους και να τις καταθέσουν σε κοινό κείμενο, ώστε να αξιολογηθούν συνολικά και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 οπότε η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποφασίσει για τις 3-4 πόλεις που θα προκριθούν και θα διεκδικήσουν τελικώς τον τίτλο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει