Ανακοίνωση ΔΑΣ – ΟΤΑ

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Ξεδιάντροπα υπέρ της Δημοτικής Αρχής ακόμα μια φορά τάχθηκε το Προεδρείο του Συλλόγου (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΝΔ) για τη λεγόμενη «αναδιάρθρωση» δηλαδή το στρώσιμο του δρόμου για το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και τις ιδιωτικοποιήσεις. Προτείνουν μάλιστα μέλος του Προεδρείου του Συλλόγου, «ως διαμεσολαβητή ενημέρωσης» προς τους εργαζόμενους, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι είναι «δικαίωμα του Δημάρχου να κάνει την αξιολόγηση των Δομών του Δήμου», λες και είναι γραφείο τύπου του Δημάρχου! Βγαίνουν μάλιστα και υπερασπίζονται την ψευτο-αξιολόγηση του Δημάρχου λέγοντας ότι δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενους, αν και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι «αξιολογήσεις» που έγιναν μέχρι τώρα είχαν εξαρχής στόχο να δικαιολογήσουν διαθεσιμότητες και απολύσεις. Όλα αυτά συνοδεύτηκαν με ύβρεις και απειλές για μετακινήσεις των συνδικαλιστών της ΔΑΣ ΟΤΑ στο Δ.Σ. από τις υπηρεσίες τους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι το μακρύ χέρι της δημοτικής αρχής.

Την ψυχραιμία τους έχασαν όταν αποκαλύφθηκε φανερά ο ρόλος τους και στο θέμα της χορήγησης του γάλακτος για τις χρονιές 2012-2013 που οφείλει η Δημοτική Αρχή στους εργαζόμενους, μαζί με τα είδη ατομικής προστασίας, τις ιατρικές εξετάσεις και τους εμβολιασμούς των συναδέλφων. Το εργοδοτικό προεδρείο του Συλλόγου, στο άκουσμα της καταγγελίας των συνδικαλιστών της ΔΑΣ ΟΤΑ για τα ζητήματα αυτά στην επιθεώρηση εργασίας για δεύτερη φορά μέσα σε έξη μήνες και στην πρόταση να γίνει δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να δοθούν άμεσα τα γάλατα, τα είδη ατομικής προστασίας, η απάντησή τους ήταν «θα δούμε αν στέκει …και ίσως …και μπορεί». Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μην ταράξουν με κινητοποιήσεις τα ήσυχα νερά της δημοτικής αρχής εγκλωβίζοντας τους εργαζόμενους στην κατεύθυνση της δήθεν δικαστικής διεκδίκησης, ενώ υπάρχει η κατάφορη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αποδεικνύει ότι αν είναι να κερδίσουμε κάτι από τα χρωστούμενα αυτό θα γίνει μόνο με κινητοποιήσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους:

  • Να βγάλουν συμπεράσματα για την πλειοψηφία του Δ.Σ., τους εκπροσώπους του Δημάρχου μέσα στο Σύλλογο. Να τους πετάξουν έξω από το Σύλλογο, μιας και μόνοι τους δεν έχουν καν την ευθιξία να φύγουν μετά και την καταψήφισή τους από την ετήσια Γενική Συνέλευση.

  • Να συσπειρωθούμε με το ΠΑΜΕ για να διεκδικήσουμε τα χρωστούμενα από τη Δημοτική Αρχή Βόλου που κατάφορα παραβιάζει τη σύμβαση εργασίας μας

  • Κανένας εργαζόμενος, κανένας να μην νομιμοποιήσει την ψευτοαξιολόγηση του Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη – κανένας να μην συμπληρώσει τα στημένα ερωτηματολόγια που κυκλοφορεί – κανένας να μη γίνει συνένοχος και νεροκουβαλητής του Δημάρχου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει