Ανακοίνωση Δικτύου για τα Κοινωνικά Δικαιώματα για τις 6/12

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Πέντε χρόνια μετά, η εξέγερση είναι περισσότερο αναγκαία!

Την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 αποτελούν σημείο αναφοράς τόσο για το πού μπορεί να φτάσει η κρατική τρομοκρατία, όσο και για το πόσο μακριά μπορεί να τοποθετηθεί ο πολιτικός ορίζοντας της ριζοσπαστικής εξεγερσιακής κοινωνικής δράσης.

Πέντε χρόνια μετά, η αστυνομία παραμένει ο γνωστός τρομοκρατικός μηχανισμός, η δικαιοσύνη αποτελεί -κατά κανόνα- τον συμπληρωματικό κατασταλτικό βραχίονα του κράτους, η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής παίζει τον βρώμικο ρόλο που το αστικό πολιτικό σύστημα της έχει παραχωρήσει.

Πέντε χρόνια μετά, η μνημονιακή πολιτική ξένων και ντόπιων καπιταλιστών ερειπώνει την κοινωνία και υπονομεύει κάθε προοπτική για το μέλλον, επιβάλλει τη φτωχοποίηση του λαού και τη λεηλασία των κόπων του, επιχειρεί καθημερινά τον εκφοβισμό των εργαζομένων και την περιστολή των κοινωνικών αγώνων.

Πέντε χρόνια μετά, θα ξαναβγούμε στους δρόμους γιατί επιμένουμε να θυμόμαστε, γιατί επιμένουμε να αγωνιζόμαστε, γιατί για μας δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική ειρήνη χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη, γιατί η ελπίδα και η προσπάθειά μας είναι πάντα με το βλέμμα στραμμένο προς την εξέγερση.

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καλεί σε πορεία την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη στις 5:00μμ, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Θόλος) στο Βόλο.

.


Μπορεί επίσης να σας αρέσει