Ανακοίνωση και κάλεσμα του Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

“Δεν δεχόμαστε να μπαίνουν εμπόδια στις σπουδές μας!!!”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μετά από απόφαση της ΓΣΤ του Τμήματος ΗΜΜΥ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υφίσταται όριο 80 ατόμων στα συγκεκριμένα ηλεκτρολογικά μαθήματα (ΣΗΕ, Σχέδιο, ΣΑΕ, Μετρήσεις). Αποτέλεσμα είναι πολλοί φοιτητές που θέλουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα αυτά να μένουν εκτός και να παρατείνουν τις σπουδές τους, κάτι που σημαίνει παραπάνω έξοδα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ύστερα από παρέμβαση στον Πρόεδρο του Τμήματος, η απάντηση που πήραμε ήταν πως «η κατάσταση αυτή, δηλαδή να μπουν όρια στα παραπάνω μαθήματα, υπάρχει ύστερα από απόφαση της Γενική Συνέλευση Τμήματος. Για να αλλάξει η απόφαση χρειάζεται να περάσει πάλι από ΓΣΤ,», χωρίς όμως να δεσμευθεί ο Πρόεδρος ότι θα πιέσει άμεσα σε αυτήν την κατεύθυνση, επικαλούμενος νομικές διαδικασίες. Όμως υπάρχουν και πολλοί νόμοι που μείωσαν τις χρηματοδοτήσεις των Πανεπιστημίων κι κόβουν μαθήματα, για τους οποίους δεν βγάζουν άχνα. Δηλαδή είναι σύμφωνοι και με όλους αυτούς τους νόμους οι οποίοι βάζουν όλα αυτά τα εμπόδια στις σπουδές μας;!

Ακόμα, έθεσε σαν δικαιολογία για τα όρια στα μαθήματα, την διασφάλιση της ποιότητας των μαθημάτων. Δηλαδή το πρόβλημα είναι αν το μάθημα το παρακολουθούν 80, 100 ή 150 φοιτητές; Ήδη υπάρχουν μαθήματα που γίνονται με 200 και παραπάνω φοιτητές. Όμως δεν έρχονται σε σύγκρουση με τους χαμηλούς προϋπολογισμούς, με την έλλειψη καθηγητών και κτιρίου, που αυτά είναι τα ζητήματα που οδηγούν ουσιαστικά στην υποβάθμιση των σπουδών μας.

Για εμάς όμως το δικαίωμά μας στη γνώση είναι αδιαπραγμάτευτο, με όλα τα εργαστήρια και τις προϋποθέσεις που θα μας κάνουν ικανούς επιστήμονες, χωρίς να αναγκαζόμαστε να περιμένουμε στην ουρά για το ποιος θα προλάβει να δηλώσει πρώτος, γεγονός που μας φέρνει σε μία λογική ανταγωνισμού με τους συμφοιτητές μας.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω!

– Απαιτούμε να καταργηθούν τα όρια και να μην μείνει κανένας φοιτητής έξω από κανένα μάθημα.

– Απαιτούμε ολοκληρωμένες σπουδές με γνώσεις και περιεχόμενο.

– Απαιτούμε την αποσαφήνιση όσον αφορά τη διαδικασία λήψης πτυχίου Ηλεκτρολόγου για τους παλιούς εισακτέους καθώς και για την ισοτιμία των πτυχίων.

– Απαιτούμε την δυνατότητα λήψης πτυχίου με 54 και παραπάνω μαθήματα.

– Καλούμε σε κινητοποίηση του συλλόγου στον Πρόεδρο του Τμήματος, Δευτέρα 23/3 στις 11.00!

– Προχωράμε σε μάζεμα υπογραφών!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει