Ανακοίνωση – καταγγελία της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για σχέδιο πρόσληψης αναπληρωτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ σε έκτακτη συνεδρίαση του εξέτασε την πρόταση που κατατέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για την θεσμοθέτηση μεταβατικού-ενός έτους-συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ εκτίμησε ότι:

– Η πρόταση του Υπουργείου βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την πρόταση της Ομοσπονδίας.
– Η πρόταση, όχι μόνον δεν καταργεί το νόμο 3848/2010, αλλά τον ενεργοποιεί προς το χειρότερο.
– Με τη μη κατάθεση πρότασης για το σύστημα μόνιμων διορισμών επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει διορισμούς για μια ακόμη χρονιά.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ απαιτεί:

– Μαζικούς διορισμούς για να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά.
– Κατάργηση του Ν. 3848/2010 και το νέο σύστημα προσλήψεων σύμφωνα με την θέση της Ομοσπονδίας με το οποίο οι συνάδελφοι που επί χρόνια υπηρετούν το δημόσιο σχολείο, πρέπει να τύχουν ανάλογης μεταχείρισης.
– Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφάσισε:

1. Συμμετοχή στην Πανελλαδική κινητοποίηση-συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αποκλεισμό του Υπουργείου Παιδείας την Παρασκευή 15 Απριλίου, στις 11.30 π.μ. μετά από κήρυξη από το ΔΣ της ΟΛΜΕ 3ωρης στάσης εργασίας για τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου (8.00-11.00 π.μ.).
2. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ κηρύττει 3ωρη συμπληρωματική διευκολυντική στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες (11.00-14.00 μ.μ.) για όσους επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα.
3. Όσοι ενδιαφέρονται να μεταβούν στην Αθήνα παρακαλούνται μέχρι Τετάρτη μεσημέρι, το αργότερο, να επικοινωνήσουν με την Πρόεδρο της ΕΛΜΕ κ. Τσιτούμη Διάλεχτή (τηλ. Επικοιν. 6979348163 )
4. Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σε συνάντηση στα γραφεία της ΕΛΜΕ, την Τετάρτη, 13-4-2016, στις 8.00 μ.μ.
5. Επισυνάπτουμε την σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΜΕΚΕΠ

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, για την άρνηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ να ψηφίσει το ψήφισμα που κατέθεσε ο εκπρόσωπός τους για την απόλυση των 2 εργαζομένων με μπλοκάκι από την ΒΕΜΕΚΕΠ, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΜΕ όφειλε να τους ενημερώσει ότι η θέση του ΔΣ της ΕΛΜΕ ήταν να υπάρξει πληρέστερη ενημέρωση από τα μέλη του και να βγει ψήφισμα στο επόμενο ΔΣ. Η αντιπαράθεση για τέτοιου είδους ζητήματα δεν είναι γόνιμη και δεν βοηθά στην συλλογική δράση του ΔΣ και στην επίλυση και διεκδίκηση σοβαρών προβλημάτων που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση γενικότερα. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και τις πρακτικές που ακολουθεί.

Η θέση του ΔΣ της ΕΛΜΕ για τις απολύσεις των 2 εργαζομένων:

‘Και ο χορός καλά κρατεί’. Μετά τις απολύσεις στην ΒΙΣ, την ‘μεταφορά’ του εργοστασίου της COCA-COLA, το κλείσιμο του ΙΜΑΝΤΑ, με τους περίπου 200 απολυμένους, την εκ περιτροπής εργασία που επιβάλλουν πολλές επιχειρήσεις, η αποβιομηχάνιση της Μαγνησίας συνεχίζεται και η ανεργία εξακολουθεί να πλήττει τον νομό.

Στο παζλ αυτών των εξελίξεων προστέθηκαν 2 απολύσεις εργαζομένων από την εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ. Μια από αυτές τις εργαζόμενες είναι μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου ‘Μήτσος Παπαρήγας’ και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Η συγκεκριμένη απόλυση πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη για την συγκεκριμένη δράση των εργαζομένων που διεκδικούσαν το δικαίωμά τους για μετατροπή της εργασίας τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου από την επιχείρηση.

Και οι δυο εργαζόμενες είναι με σύμβαση δελτίου παροχής υπηρεσιών, δηλαδή με μπλοκάκι. Είναι η επισφαλής σχέση εργασίας που εξαναγκάζονται να συνάψουν εργαζόμενοι για να αποφύγουν το φάσμα της ανεργίας, που πλήττει μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας και που πολλοί ‘απολύονται’ όταν τελειώνει η σύμβασή τους και μένουν πάλι χωρίς δουλειά.

Ανάγκη και απαίτηση η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κυρίως για τους νέους ανθρώπους.

Να επαναπροσληφθούν οι 2 εργαζόμενες και να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία για όλους τους εργαζόμενους με μπλοκάκι.

Να μην περάσει η απόλυση εργαζομένων για την συνδικαλιστική τους δράση και την διεκδίκηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων που η εργοδοσία των επιχειρήσεων επιχειρεί να καταστείλει προς το συμφέρον της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει