Ανακοίνωση ΚΚΕ για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ κατά του Ιράν«Οι τελευταίες επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια, που έπλεαν στον Κόλπο του Ομάν, δυναμιτίζει για μια ακόμη φορά τις εξελίξεις γύρω από το Ιράν. Οι ΗΠΑ, “σαν έτοιμες από χθες”, στοχοποιούν το Ιράν και συγκεντρώνουν νέες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ «για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ κατά του Ιράν».

«Η επιθετικότητα των ΗΠΑ κατά του Ιράν κλιμακώθηκε τους τελευταίους μήνες, με το εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου, τις πιέσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που συνδυάζονται με απειλές και σχεδιασμούς του Ισραήλ για βομβαρδισμό ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων. Οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ στην περιοχή, χωρίς άλλο, συνδέονται με τη διαπάλη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο της ενέργειας, τους δρόμους περάσματος της ενέργειας και των εμπορευμάτων, τα μερίδια των αγορών, τα γεωπολιτικά “στηρίγματα”, που διαθέτει κάθε φορά η κάθε δύναμη», επισημαίνει το ΚΚΕ τονίζοντας πως «η όξυνση της κατάστασης γύρω από το Ιράν δεν προμηνύει τίποτα καλό για τους λαούς».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και όλα τα άλλα κόμματα που στηρίζουν τη “στρατηγική συνεργασία” με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, την ενεργή συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, είναι έκθετα, γιατί με τη στάση τους θέτουν τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Είναι ανάγκη τώρα να δυναμώσει η φωνή του ΚΚΕ, που απαιτεί καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή της χώρας μας στους αμερικανο-νατοϊκούς σχεδιασμούς, που εκτυλίσσονται και σε βάρος του λαού του Ιράν και άλλων λαών της περιοχής. Να κλείσουν τώρα όλες οι ξένες βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν πίσω όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019, 12:56

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει