Ανακοίνωση ΚΚΕ (μ-λ) για το μαζικό έγκλημα στην Άγκυρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Καταδικάζουμε με οργή το μαζικό έγκλημα που διεπράχθη το πρωινό του Σαββάτου 10 του Οκτώβρη, μπροστά στο σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας. Ένα έγκλημα ενάντια στο δημοκρατικό, αντιφασιστικό και αντιπολεμικό κίνημα του λαού της Τουρκίας. Μια άνανδρη επίθεση ενάντια στο εθνικό δημοκρατικό κουρδικό κίνημα, μια πράξη τυφλής βίας ενάντια στους αντιιμπεριαλιστές και στους εργαζόμενους της γειτονικής χώρας. Τέτοια εγκλήματα διαπράττουν μόνο οι αντιδραστικές και φασιστικές δυνάμεις και οι ιμπεριαλιστές πάτρωνες τους. Τέτοιες πράξεις μπορούν να σχεδιαστούν και να εκτελεστούν από υποχείρια δυνάμεων που με όπλο τους τον τρόμο, θέλουν να βυθίσουν τους λαούς σε μια ατελείωτη σφαγή, στον πόλεμο και τον αλληλοσπαραγμό για να υπηρετηθούν τα σκοτεινά συμφέροντα για την κυριαρχία τους.

Τέτοιες ενέργειες σκοπό έχουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των λαών που παλεύουν ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Αλλά δεν θα τους περάσει! Οι λαοί θα συνεχίζουν να αγωνίζονται, να ορθώνουν την κραυγή και το ανάστημα τους, να αντιστέκονται και να οικοδομούν τους όρους νικηφόρας πορείας προς το μέλλον!

Η σφαγή στην Άγκυρα είναι συνέχεια εκείνων των επιθέσεων το τελευταίο διάστημα που στοχεύουν μόνιμα το δημοκρατικό και αντιφασιστικό κίνημα των λαών της Τουρκίας και το εθνικό δημοκρατικό κίνημα των Κούρδων. Είναι συνέχεια των επιθέσεων στο Ντιγιάρμπακιρ και στο Σουρούτς. Είναι συνέχεια της μεγάλης τρομοκρατίας στην Τζίζρε και των επιθέσεων στο Τουρκικό Κουρδιστάν. Το κράτος και το παρακράτος στην Τουρκία και η σημερινή κυβέρνηση του AKP φέρνουν βαρύτατες ευθύνες για τη στοχοποίηση και τις πράξεις βίας ενάντια στα λαϊκά και εργατικά κινήματα, για τη συστηματική καταπίεση και καταστολή. Τρομοκράτες δεν είναι οι αγωνιστές της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος στην Τουρκία, ούτε το εθνικό δημοκρατικό κίνημα των Κούρδων όπως δήλωσε με θράσος και υποκρισία ο Νταβούτογλου. Τρομοκράτες είναι οι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί του τουρκικού καθεστώτος, οι σύμμαχοι αντιδραστικοί του Ερντογάν στη Συρία και στον αραβικό κόσμο. Τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές που έχουν μαζευτεί πάνω από την περιοχή σαν όρνεα για να κατασπαράξουν λαούς και χώρες, και υποδαυλίζουν κάθε αντιδραστική πράξη και δύναμη.

Η σφαγή στην Άγκυρα επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο πως όλη η γειτονική περιοχή της Μέσης Ανατολής και της ανατολικής Μεσογείου έχει μπει σε μια σκοτεινή περίοδο με τον κίνδυνο του πολέμου και της αλληλοσφαγής να είναι στην ημερήσια διάταξη. Κύριοι υπεύθυνοι γι’ αυτήν την εξέλιξη οι ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία κ.λπ.) μαζί με τους αντιδραστικούς κάθε λογής και το κράτος-τρομοκράτη, το Ισραήλ. Αν δεν υψωθεί φραγμός ένα μαζικό και διεθνιστικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα των λαών στην περιοχή, ο πόλεμος και ο φασισμός θα φέρουν κι άλλο αίμα κι άλλη δυστυχία κι άλλη προσφυγιά και καταστροφή.

Το ΚΚΕ(μ-λ) στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο τουρκικό λαό, στο αντιφασιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, στη μαχόμενη Αριστερά και στο εθνικό δημοκρατικό κουρδικό κίνημα.Υπόσχεται πώς θα κάνει ό,τι μπορεί για την οικοδόμηση ενός μαζικού αντιιμπεριαλιστικού διεθνιστικού κινήματος στην Ελλάδα, ενάντια στα εφιαλτικά σχέδια των διεθνών εγκληματιών και κάθε αντιδραστικού. Θα αγωνιστεί για να ενωθεί ο αγώνας των λαών της περιοχής, στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό. Θα παλέψει πρώτα και κύρια για να φύγουν οι ιμπεριαλιστές από την Ελλάδα μαζί με τις στρατιωτικές βάσεις τους, να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και να μην περάσουν τα σχέδια της άρχουσας τάξης και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να δοθούν και άλλες βάσεις και διευκολύνσεις στις ΗΠΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει