Ανακοίνωση Κ. Δελημήτρου για τους μάρτυρες και ήρωες Έλληνες Εβραίους του Ολοκαυτώματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Δελημήτρου, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με τη φετινή Ημέρα Μνήμης και Τιμής των Ελλήνων Εβραίων θυμάτων της Γερμανικής κατοχής συμπληρώνονται 70 χρόνια από την απελευθέρωση του στρατοπέδου εξόντωσης του Άουσβιτς- Μπικερνάου.

Κατά την διάρκεια του ναζιστικού Ολοκαυτώματος στα στρατόπεδα συγκέντρωσης 67000 Έλληνες Εβραίοι βρήκαν μαρτυρικό θάνατο .

Συγκεκριμένα στο Βόλο οι απώλειες χάρη στις δυνάμεις του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ και τις ενέργειες των Ελλήνων Αντιφασιστών ήταν σαφώς μικρότερες. Πριν το πόλεμο η Εβραϊκή Κοινότητα αριθμούσε 850 μέλη ενώ μετά 645. Πολλοί από τους Εβραίους εντάχθηκαν στην ένοπλη Εθνική Αντίσταση του ΕΛΑΣ.

Σήμερα καμιά μνήμη δεν έχει σβήσει και δεν θα σβήσει ποτέ. Σήμερα αυτή η Επέτειος είναι εξαιρετικά επίκαιρη.

Σε αυτούς τους μαρτυρικούς τόπους , σε μια Χώρα που εξαιτίας των θηριωδιών της Γερμανικής κατοχής θρήνησε το 10% του τότε πληθυσμού της δε χωράει ο φασισμός. Δε χωράει το μίσος και η μισαλλοδοξία των υμνητών και θιασωτών του ναζισμού , που στις μέρες μας έχουν βρει πρόσφορο έδαφος. στα δεινά του λαού και στην παραπληροφόρηση των συστημικών ΜΜΕ, να αναπτύσσουν τη νοσηρή τους ιδεολογία.

Είναι η ώρα του Αντιφασιστικού Κινήματος, της Αριστεράς, των Δημοκρατικών πολιτών να θάψουν μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το τέρας του φασισμού. Όλοι μαζί μπορούμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει