Ανακοίνωση με σοβαρότατες αιχμές κατά του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση της Επιχειρηματικής Αναγέννησης, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μια λευκή επιταγή που βαφτίσθηκε «ατελής» κι ένας ανεπαρκής Πρόεδρος που παρέμεινε επικίνδυνα ανεπαρκής

Σε μια περίοδο που οι επιχειρηματίες και ευρύτερα η κοινωνία της Μαγνησίας υποφέρουν από την βαθύτατη κρίση, σε μια περίοδο που η άμεση παρέμβαση θεσμικών φορέων, όπως το Επιμελητήριο Μαγνησίας, είναι όσο ποτέ αναγκαία, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου απασχολεί διαρκώς την τοπική κοινωνία με την ανεπάρκειά του: Αντί να απολογηθεί θεσμικό όργανο του Επιμελητηρίου που είναι το Διοικητικό Συμβούλιο για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του, προτίμησε τη φυγή και με θράσος, σε συνέντευξη τύπου, να προτείνει την ομαδική παραίτηση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας !!!

Αφορμή της νέας δημόσιας «παρέμβασης» του κ. Προέδρου, είναι η προσπάθειά του να απολογηθεί, όχι στο Διοικητικό Συμβούλιο ως όφειλε, αλλά σε συνέντευξη τύπου, για το θέμα της περιβόητης λευκής επιταγής που ο ανεπαρκής Πρόεδρος βάφτισε «ατελή» (!!!) και την οποία υπέδειξε να υπογράψουν η οικονομική επόπτης της Διοικητικής Επιτροπής και η κ. Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου, για το καλό των εργαζομένων!!!

Αναρωτιόμαστε:

– Εάν όλα έγιναν καλώς, γιατί ακυρώθηκε η περιβόητη λευκή επιταγή;

– Εάν όλα έγιναν καλώς, γιατί επισήμανε ο κ. Πρόεδρος ότι: «Σωστά η Οικονομική Επόπτης δεν υπέγραψε την επιταγή, εφόσον δεν υπήρχαν όλα τα νόμιμα παραστατικά»;

– Πώς είναι δυνατόν να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των εργαζομένων με τουλάχιστον παράτυπες διαδικασίες και μεθοδεύσεις;

Ο κ. Πρόεδρος μάλιστα, δήλωσε ότι, αν ο φάκελος της υπόθεσης της «λευκής ή ατελούς επιταγής» φτάσει στον εισαγγελέα, δεν θα πληγεί ο ίδιος, αλλά ο επιμελητηριακός θεσμός !!!

Μα εάν όλα έγιναν καλώς, γιατί να πληγεί ο θεσμός;

Εάν όμως έγιναν (τουλάχιστον) παρατυπίες, με ποιο δικαίωμα ταυτίζει ο κ. Πρόεδρος τον εαυτό του με τον επιμελητηριακό θεσμό;

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας φταίει για την δική του ανεπάρκεια;

Αυτά ίσως να είναι «ψιλά γράμματα» για τον κ. Πρόεδρο, αναδεικνύουν όμως τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του Επιμελητηρίου.

Επειδή μάλιστα η Διοικητική Επιτροπή του ασκεί κριτική, προσπαθώντας να διαφυλάξει τη λειτουργία του Επιμελητηρίου, προτείνει την παραίτησή της!!!

Σπουδαίο δημοκρατικό ύφος και ήθος.

Φυσικά, για την ανεπάρκεια του κ. Προέδρου, εκτός από τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου, ευθύνεται και ο επικεφαλής της Επιχειρηματικής Αναγέννησης Μαγνησίας Απόστολος Αθανασός, ο οποίος από την θέση του απλού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, δεν του επιτρέπει να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις του, αλλά και τους σοφούς σχεδιασμούς του !!!

«Και που να σφίξουν οι ζέστες» που λέει κι ο λαός μας…

Απόστολος Αθανασός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει