Ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η αντιδημοκρατική πορεία του δημάρχου Βόλου έχει ενταθεί επικίνδυνα.
Κορύφωση σειράς αντιδημοκρατικών εκτροπών της δημοτικής αρχής, αποτελεί η μήνυση που ο κ. Μπέος κατέθεσε εναντίον του μέλους της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και πρώην δημοτικού συμβούλου Θωμά Κλημόπουλου.

Είμαστε υπέρ των ειρηνικών μαζικών αγώνων και κινημάτων. Η ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας και της αγωνιστικής κινητοποίησης των πολιτών που παλεύουν για την διατήρηση του νερού ως δημόσιου και κοινωνικού αγαθού αποτελεί μια πρωτοφανή ενέργεια σε πανελλαδική κλίμακα. Οι αίθουσες των δικαστηρίων δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την υποχρέωση της δημοτικής αρχής να ακούει τις απόψεις και να συνδιαλέγεται με ομάδες πολιτών που διεκδικούν συγκεκριμένα αιτήματα.

Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η πρακτική της ατομικής στοχοποίησης και της απόπειρας ποινικοποίησης της δράσης συγκεκριμένων πολιτών που συμμετέχουν σε τοπικά κινήματα.

Δεν μας αντιστοιχεί η κριτική της αυτοδιοικητικής πορείας του κ. Μπέου. Αυτό αποτελεί έργο των αυτοδιοικητικών σχημάτων και αυτά είναι γνωστό που αναφέρονται.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μπέος διατελεί σε πλήρη πολιτική σύγχυση. Αδυνατεί να αντιληφθεί το διακριτό των θεσμών.
Μπερδεύει τη Δημαρχία με τη Βουλή, τις αυτοδιοικητικές κινήσεις με τα πολιτικά κόμματα, το ρόλο των οργάνων του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό με το ρόλο κηδεμόνα προς … άτακτα παιδιά. Ισχυρίζεται ότι είναι ο εγγυητής της νομιμότητας και ο αυθεντικός της ερμηνευτής αλλά καταφεύγει στα δικαστήρια για να βρει …. το δίκιο του .

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το πολιτικό επίπεδο του κ. Δημάρχου αποτελεί μείζον πρόβλημα για τη πόλη.
Σε ζητήματα όμως που η πρακτική του εμπλέκεται με βασικά πολιτικά προβλήματα, και σε ό,τι σχετίζεται με την δημοκρατική λειτουργία του δήμου, θα διατυπώσουμε τη θέση μας.

Επισημαίνουμε λοιπόν πως, στην σύντομη θητεία της, η νυν δημοτική αρχή έχει προλάβει να προκαλέσει αρκετές φορές τα δημοκρατικά αισθήματα των συμπολιτών μας:
· Με την άρνηση της να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο ψηφίσματα για θέματα όπως η καταδίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα.
· Με την προκλητική παραβίαση των δικαιωμάτων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στις συνεδριάσεις του ΔΣ.
· Με την περιφρόνηση της απέναντι σε επιστημονικούς συλλόγους , συνδικάτα εργαζομένων και άλλους συλλογικούς φορείς.

Σε μια στιγμή μεγάλης δημοκρατικής ανάτασης του συνόλου της χώρας και εντυπωσιακής λαϊκής νίκης στο νομό μας έχουμε πάμπολλες προτεραιότητες και σοβαρότατα θέματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Δεν συμπεριλαμβάνονται σ ΄ αυτά οι ιδιομορφίες του κ. Δημάρχου.

Όμως οφείλουμε να τον καλέσουμε να αντιληφθεί επιτέλους τον συνολικό δημοκρατικό περίγυρο στον οποίο είναι υποχρεωμένος να πολιτευθεί και στον οποίο δεν υπάρχει χώρος για τσαμπουκάδες, μηνύσεις , απειλές, προσωπικές στοχοποιήσεις κ.λ.π.

Στην κατεύθυνση της αποκατάστασης των δημοκρατικών κεκτημένων και του πολιτικού πολιτισμού που χαρακτηρίζουν την λειτουργία των δημοτικών αρχών από την μεταπολίτευση και μετά, οφείλει να προσαρμοστεί , αν του είναι δυνατόν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει