Ανακοίνωση ΟΕΒΕΜ για το ασφαλιστικό ΟΑΕΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2013 στα γραφεία της στην οδό Παύλου Μελά 43-45 έγινε η ιεράρχηση των προβλημάτων με το ταμείο του ΟΑΕΕ και η απόφαση του Δ/Σ ήταν η διεκδίκηση των παρακάτω:

1.Ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ασφαλισμένων με την θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας των οφειλετών στον ΟΑΕΕ που έχουν χάσει αυτό το διάστημα.

2.Η αποδέσμευση της θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα. Βασική μας θέση είναι ότι κάνεις Έλληνας πολίτης να μην αποκλείεται από την πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

3.Η ρεαλιστική αλλά και πάγια ρύθμιση των οφειλών ώστε: (α) οι επιχειρηματίες να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τον Οργανισμό αλλά και (β) να αυξηθούν τα έσοδα του οργανισμού. Κατά το σχεδιασμό αυτής της ρύθμισης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το 70% περίπου των ενεργών οφειλετών οφείλουν ποσά που κυμαίνονται μέχρι τα 10.000 ευρώ.

4.Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ. Για την εξασφάλιση των οφειλών ο ΟΑΕΕ διαθέτει κατά την άποψή μας επαρκή ένδικα μέτρα (αστικά και διοικητικά). Η οφειλή προς τον ασφαλιστικό φορέα δεν είναι δυνατό να συνιστά ποινικό αδίκημα.

5.Η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η ύφεση. Μάλιστα, έχουμε υπολογίσει ότι εάν όλοι οι ασφαλισμένοι για το έτος 2013 είχαν εγγραφεί στην πρώτη ασφαλιστική κλάση τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές για τον Οργανισμό θα ήταν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια περισσότερα από όσα έχουν προϋπολογισθεί.

6.Να αποδίδονται στον ΟΑΕΕ τα έσοδα του τέλους επιτηδεύματος, που σήμερα κατευθύνεται προς την κάλυψη ελλειμμάτων του προϋπολογισμού.

7.Χορήγηση σύνταξης σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις αλλά δεν συνταξιοδοτούνται επειδή έχουν οφειλές άνω των 20.000 € προς τον ΟΑΕΕ. Στις περιπτώσεις αυτές είτε να διαγράφεται η ασφαλιστική περίοδος που αφορά τις οφειλές, είτε η οφειλή να παρακρατείται από την παρεχόμενη σύνταξη.

Η διεκδίκηση της επίλυσης των σοβαρών αυτών προβλημάτων θα γίνει με την ενημέρωση των Βουλευτών και πίεση προς τον Υπουργό ώστε να ψηφιστούν άμεσα οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αφορούν εκατοντάδες, χιλιάδες συναδέλφους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους που βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαθλίωσης.

Καλούμε όλα τα κόμματα και τους Βουλευτές τους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων γιατί η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αφορούν την επιβίωση της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας που είναι οι εκατοντάδες, χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις μας.

Μετα τιμής
για το Δ/Σ

Ο πρόεδρος
Σπύρου Αθανάσιος

Ο Γενικός Γραμματέας
Πούλιος Απόστολος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει