Ανακοίνωση Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΒΟΛΟΥ & Ν. ΙΩΝΙΑΣ
ΙΩΛΚΟΥ 50, 4ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ – ΒΟΛΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ – ΣΕΣ

Για άλλη μια φορά μας καλούν να πάρουμε στην πλάτη μας και άλλο βάρος της κρίσης των τραπεζών & των πολυεθνικών! Αυτή τη φορά η ΕΣΕΕ με τις νέες προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της, σαν άλλος διασώστης των υψηλότατων κερδών των μεγαλεμπόρων, επιδιώκει νέα μείωση των μισθών μας στο ύψος του 13%. Προβάλλει μάλιστα τον εκβιασμό ότι αν οι εμποροϋπάληλλοι δεν δεχτούμε από μόνοι μας τη μείωση στην κλαδική μας σύμβαση, τότε μετά τη λήξη της μετενέργειας, θα ακολουθήσουν ατομικές συμβάσεις με μεγαλύτερες μειώσεις. Ακόμα μέσω των δηλώσεών της στα ΜΜΕ, η ΕΣΕΕ απειλεί ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση διαφορετικά είναι προ των πυλών οι απολύσεις με το κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες καμιά αναμονή κανένας εφησυχασμός στη νέα σφαγή που μας ετοιμάζουν συγκυβέρνηση – τρόϊκα και μεγαλέμποροι. Μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια.

Καλούμε τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων στα μεγάλα καταστήματα & Σούπερ μάρκετ να πάρουν πρωτοβουλίες μέσα από γενικές συνελεύσεις, να συζητήσουν, να αποφασίσουν ότι δε θα δεχτούν καμιά μείωση στον μισθό τους, στο τσεκούρωμα συνολικά των δικαιωμάτων τους.

Καλούμε κάθε συνάδελφο, κάθε συναδέλφισσα να μπει μπροστά μαζί με το Σύνδεσμο Εμποροϋπαλλήλων Βόλου, να υψώσει τείχος απέναντι στις μειώσεις μισθών, να πάρει πρωτοβουλίες. Η υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, του βασικού μισθού, της δουλειάς με δικαιώματα δεν μπορεί να αποτελεί ευθύνη μόνο των συνδικαλιστών που σέβονται την ψήφο των εργαζομένων και δεν τους πουλάνε .

Διεκδικούμε:

  • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
  • Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των κλαδικών συμβάσεων.
  • Επαναφορά της κλαδικής σύμβασης για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους και όλες, ανεξάρτητα από την ηλικία, βάση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης
  • Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.

  • Πλήρης κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό και από την φορολογία της εργοδοσίας των ελλειμμάτων από τα μειωμένα έσοδα των ασφαλιστικών εισφορών, εξαιτίας της ανεργίας, των μειώσεων σε μισθούς, εκ περιτροπής εργασία κ.λπ.
  • Να πληρώσει το κράτος και οι εργοδότες που έχουν την ευθύνη για τα ελλείμματα στα επικουρικά Ταμεία.
  • Επιστροφή όλων των λεηλατημένων αποθεματικών στα Ταμεία.
  • Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια.
  • Γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης 60 για τους άντρες 55 για γυναίκες, μειωμένη κατά 5 χρόνια αντίστοιχα στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Συνάδελφε, τώρα έχεις εμπειρία, ξέρεις ότι ο φόβος, η μοιρολατρία και ο ατομικός δρόμος μόνο χειρότερα μπορούν να φέρουν. Δεν είσαι άμοιρος ευθυνών. Τώρα να ενωθούμε όλοι μαζί, να τους δείξουμε ότι έχουμε και εμείς φωνή, δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο για τα κοινά μας συμφέροντα

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ . ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΪΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΤΡΑΣ ΑΚΡΙΒΟΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει