Ανακοίνωση Συν. Εμπ/λων Βόλου και Ν. Ιωνίας

Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου & Ν. Ιωνίας
Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr


Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας καταγγέλει τη στάση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μαγνησίας σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Συγκεκριμένα, στην τελευταία Γ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, αποφασίστηκε να μοιραστεί ερωτηματολόγιο στους καταστηματάρχες για τον αν συμφωνούν με το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές.

Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την αμέριστη συμπαράσταση και κατανόηση που επιδεικνύετε απέναντι στα προβλήματα που επικρατούν στον εμποροϋπαλληλικό τομέα στη Μαγνησία. Ένα τέτοιο “δημοψήφισμα” σίγουρα νίβει τα χέρια αρκετών αρμόδιων, τη στιγμή που ένας στους δύο υπαλλήλους σε εμπορικά καταστήματα δουλεύει ανασφάλιστος, για να μην αναφέρουμε τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στα σούπερ- μάρκετ Αρβανιτίδης με τους εργαζόμενους να πληρώνονται με διατακτικές τροφίμων που φτάνουν στο ύψος του 50% των οφειλών της εταιρείας σε μισθούς, τους απλήρωτους εργαζόμενους σε καταστήματα ένδυσης- υπόδυσης και μια σειρά από πολλά ακόμη παραδείγματα.
Κι ένα δεύτερο “ευχαριστώ” που δεν πρέπει να παραλειφθεί από το Σύνδεσμο μας, είναι προς το “ευφυολόγημα” της Περιφέρειας σχετικά με τη “Λευκή Νύχτα”, στα πλαίσια μιας “τονωτικής ένεσης” για την τοπική οικονομία, όπου μέσα στο φθινόπωρο τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά όλη τη νύχτα, με τιμές προϊόντων πιο “προσιτές” προς το αγοραστικό κοινό.
Σας ευχαριστούμε λοιπόν αμφότερους που δείχνετε τόσο θερμά το ενδιαφέρον σας για την οικονομική αιμορραγία στην αγορά του Βόλου, με “δημοψηφίσματα” και “ευφυολογήματα” του αίσχους, και αποδεικνύετε περίτρανα πόσο πιστά εξυπηρετείτε- ίσως και άθελά σας- τις μνημονιακές πολιτικές που χτυπάνε ανελέητα τον κόσμο της εργασίας και αντί να συμβάλλετε στην ακύρωση των μέτρων που βασανίζουν υπαλλήλους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, σκαρφίζεστε παραπλανητικά τρικ για να δείξετε πως είστε χρήσιμοι με τη λειτουργία σας.
Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας, καλεί τους καταστηματάρχες που πλήττονται από τις τροϊκανές πολιτικές που εξυπηρετεί η συγκυβέρνηση και οι διορισμένοι τους ανά Περιφέρεια και Νομό, να μην δεχτούν το ερωτηματολόγιο του Εμπορικού Συλλόγου όπως επίσης και τη “Λευκή Νύχτα” στα μέσα του φθινοπώρου, και να συνταχθούν μαζί με τους εμποροϋπαλλήλους σε ένα κοινό πλαίσιο αγώνα ενάντια στα μνημόνια που καταστρέφουν τις ζωές μας.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Κάιρας Ιωάννης Τσιότρας Ακρίβος
Μπορεί επίσης να σας αρέσει